VDAB opent lasexamencentrum in Beveren-Roeselare

Werkzoekenden, scholen en werknemers zullen er EN ISO lascertificaten of een internationaal erkend lasdiploma kunnen behalen.


“Vandaag neemt de lasser een belangrijke rol in bij de maakindustrie”, vertelt Johny Vandekerckhove, teamleider industrie. “Door nieuwe normeringen zijn lassers nodig die certificeringen kunnen voorleggen. Ook werknemers moeten al behaalde certificaten updaten en nieuwe verwerven. Lasser is nog steeds een knelpuntberoep, wat betekent dat er te weinig kandidaten zijn voor de vacatures. Aangezien werkgevers steeds vaker certificaten en lasdiploma’s eisen, is dit examencentrum zeker een meerwaarde: de cursist komt met een extra troef op de arbeidsmarkt terecht.”

De lastoorts

“Het examencentrum in Beveren-Roeselare werd ‘De Lastoorts’ gedoopt. Het is een hoogtechnologisch opleidingscentrum, uitgerust met de nieuwste professionele apparatuur voor lascontroles. In het CERTILAS-opleidingscentrum staat ook het mobiele RX-labo als paradepaardje opgesteld.”

“Op jaarbasis voorzien we hier een driehonderdtal cursisten over de vloer te krijgen. In totaal moet dat resulteren in meer dan 400 lascertificaten en een 80-tal lasdiploma’s. Niet alleen de VDAB-cursisten uit de lasopleidingen in Ieper, Brugge en Wondelgem zullen in Beveren terecht kunnen voor hun examen, we stellen onze infrastructuur ook ter beschikking van scholen en bedrijven,” besluit Johny Vandekerckhove.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.