Vanheede Group staakt voor het eerst mee in Roeselare

Voor het eerst is er ook bij Group Vanheede in de Moorseelsesteenweg in Roeselare een stakingsactie. De vakbonden deelden er rond de middag pamfletten uit aan de mensen. “Nooit eerder werd er in het bedrijf gestaakt”, vertelt syndicaal afgevaardigde Ronny Saelen.

Zo’n 30 procent van de grote Vanheede Group staakt vandaag mee, in Roeselare staakt een vijftiental medewerkers. “Voor het eerst hebben we ook een pamflettenactie aan de poorten van het bedrijf gehouden”, aldus Ronny Saelen, syndicaal afgevaardigde. “Het is de eerste keer dat er in het bedrijf wordt gestaakt en dit in een gemeenschappelijk vakbondsfront van ABVV, ACV en ACLVB. We staan hier piket, maar het is niet de bedoeling dat we de mensen echt tegenhouden of beletten om te werken”, zo klinkt het. “Het is zeker ook geen actie tegen het bedrijf.”

“We willen in de eerste plaats informeren, want we hebben het gevoel dat heel wat mensen nog afwachtend zijn, met de bedoeling hen te overhalen om op nationale stakingsdag 15 december mee te doen”, verduidelijkt Ronny. “Vooral de loonstop stoot ons tegen de borst. De lonen zijn in de afvalverwerking al niet groot, met een loonstop wordt dat wel een heel zware dobber.”

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.