Vanharen Schoenen neemt 43 Brantanowinkels over, uitverkoop gaat verder

© belga
Redactie KW

Vanharen Schoenen, onderdeel van de groep Deichmann, neemt per 1 oktober 43 Brantanowinkels in België over. Dat melden de curatoren van het failliete FNG maandag.

De Nederlandse schoenwinkelketen vanHaren Schoenen, onderdeel van de Duitse groep Deichmann, neemt vanaf 1 oktober 43 Brantano-winkels in België over. Dat melden de curatoren van het failliete modeconcern FNG maandag. Er waren meer dan 100 Brantano-winkels, wat er met de rest gebeurt, is nog niet duidelijk.

De overeenkomst die de curatoren maandag afgesloten hebben met vanHaren Schoenen, omvat dat de curatoren tot eind september in de overgenomen winkels verder de uitverkoop van de voorraden kunnen organiseren.

Over de verdere modaliteiten en de concrete uitvoering van de overname, zal volgens de curatoren “binnenkort door vanHaren Schoenen verder gecommuniceerd worden”. Het Nederlandse bedrijf opende de voorbije jaren zestien filialen op de Belgische markt. Onduidelijk is voorlopig hoeveel werknemers van Brantano aan de slag kunnen blijven na de overname.

Op de Nederlandse markt is vanHaren actief met 143 winkels. Moederbedrijf Deichmann is naar eigen zeggen marktleider in de Europese schoenendetailhandel en actief in 31 landen wereldwijd. Met ongeveer 43.000 medewerkers baat het meer dan 4.200 winkels en 40 onlinewinkels uit.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.