Vanessa stopt met sportwinkel Smart Athlete: “Corona heeft te grote invloed”

Vanessa Huylebroeck: “Het is met pijn in het hart dat we deze beslissing moeten nemen.”© EG
Vanessa Huylebroeck: “Het is met pijn in het hart dat we deze beslissing moeten nemen.”© EG
Erwin Gabriëls

De sportwinkel Smarth Athlete in de Gildenstraat 2 in Ieper, die vooral gespecialiseerd is in zwem- en sportkleding en sportschoenen, sluit straks definitief de deuren. “De coronapandemie heeft een te grote invloed gehad op de sport”, klinkt het bij Vanessa Huylebroeck.

Vanessa Huylebroeck is afkomstig van Vlaams-Brabant, maar woont al 25 jaar in Ieper. “We begonnen zes jaar geleden deze zaak, maar onlangs hebben we de emotionele beslissing moeten nemen om onze sportwinkel niet meer verder te zetten”, vertelt ze. “De coronapandemie heeft een te grote invloed op de sport. Het is dan ook niet meer te verantwoorden om opnieuw het huurcontract voor drie jaar te verlengen.”

“Februari is normaal voor ons de beste periode om sportkledij te verkopen”, vervolgt Vanessa. “Aangezien er echter geen sportwedstrijden meer zijn, was de verkoop drastisch verminderd. Dan moet je een beslissing durven te nemen, want er is geen alternatief. Liever verkopen met grote kortingen dan binnen een paar maanden failliet te gaan, want we weten niet wanneer alles kan hernemen.”

Werkloosheid

“We blijven momenteel nog open voor een grote uitverkoop met mooie kortingen op sportschoenen, loopschoenen, loopkleding en zwemkleding. We willen alvast iedereen bedanken voor alle fijne momenten in de winkel en de mooie sportieve verhalen die we samen hebben kunnen schrijven.”

Vanessa Huylebroeck kiest ervoor om de winkel nog een tijdje uit te baten en dan een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Als we de hele zaak via een opkoper van de hand doen, krijgen we er praktisch niets voor. Het is dan beter dat klanten nog echte koopjes kunnen doen. Het is wel met pijn in het hart dat we die beslissing moesten nemen. Ook op menselijk vlak is het hard, want de persoon die hier werkt, wordt geconfronteerd met een tijdelijke werkloosheid. Mijn partner Bart Vande Moortel en ikzelf willen verder werken op zelfstandige basis. Bart is hondentrainer en ik ben hondenvoedingsdeskundige. Misschien zoeken we iets in die branche, daar zijn we nog niet uit”, besluit Vanessa.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.