Van Marcke schrapt 25 functies door hervorming

© belga
Redactie KW

Het Kortrijkse bedrijf voor badkamers en keukens Van Marcke schrapt ongeveer 25 functies door hervormingen. Van Marcke stopt de verkoop van keukens en wil zich focussen op sanitair en verwarming. Verder wil Van Marcke zich in de toekomst toespitsen op professionele klanten en online verkoop. Werknemers waarvan de functie verdwijnt, krijgen de kans om binnen het bedrijf te solliciteren.

Het badkamer- en keukenbedrijf uit Kortrijk Van Marcke stopt met de verkoop van keukens. Daardoor gaan ongeveer 25 functies binnen het bedrijf verloren. Al vielen er voorlopig nog geen ontslagen “Op vandaag heeft niemand ontslag gekregen want Van Marcke heeft de ambitie om zo veel mogelijk medewerkers intern te laten heroriënteren. Enkel als er geen ‘match’ is, zal gedacht worden aan ontslag”, staat te lezen in het persbericht.

Volgens het bedrijf zelf is het aantal betrokken medewerkers kleiner dan het aantal openstaande vacatures. In de toekomst wil Van Marcke zich focussen op sanitair en verwarming. Verder wordt er voortaan ook toegespitst op professionele klanten. De verkoop zal in de toekomst ook voornamelijk online gebeuren. Het bedrijf gaat daarnaast enkele afdelingen samenvoegen. Zo worden de verkoop- en aankoopafdeling samengevoegd tot één grote afdeling die wereldwijd de aankoop en verkoop verzorgt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier