Het nieuwe distributiecentrum van Van Marcke brengt alle onderdelen van het distributieproces voortaan onder één dak. Daarmee zet het bedrijf in op logistiek en efficiëntie. Het hele project was goed voor een investering van 75 miljoen euro, de grootste investering van het bedrijf ooit. Toch werden er geen extra jobs gecreëerd. De vaste werknemers konden blijven, de interimpoele moest afdruipen. "Dat komt omdat we efficiënter zijn gaan werken. We zien wel opnieuw een kans op meer jobs in de uitbreiding naar de Franse markt", zegt CEO Caroline Van Marcke.

Het gebouw zelf is een technisch en duurzaam hoogstandje. Het distributiecentrum is volledig CO2-neutraal en onafhankelijk van water. Het bedrijf is namelijk het eerste bedrijf met een privé waterzuiveringssysteem waardoor het 100 dagen zonder water kan overleven. De logistieke diensten zorgen voortaan ook voor minder verpakkingsafval. Van Marcke plant om tegen september nog 14.500 zonnepanelen op het dak van het centrum te plaatsen. Dat zou het grootste zonnepanelenproject op dak van België zijn.

© HOL

Verder investeerde het bedrijf ook in logistieke efficiëntie. Er werd een stapelrobot 'Gloria' aangeschaft. Het EDC is verder uitgerust met een geautomatiseerd opslagsysteem waardoor 80 procent van alle orders automatisch gebeurt. Het volledige centrum is 90.000 vierkante meter groot en werd op slechts 11 maanden gebouwd.

(BELGA)

Het nieuwe distributiecentrum van Van Marcke brengt alle onderdelen van het distributieproces voortaan onder één dak. Daarmee zet het bedrijf in op logistiek en efficiëntie. Het hele project was goed voor een investering van 75 miljoen euro, de grootste investering van het bedrijf ooit. Toch werden er geen extra jobs gecreëerd. De vaste werknemers konden blijven, de interimpoele moest afdruipen. "Dat komt omdat we efficiënter zijn gaan werken. We zien wel opnieuw een kans op meer jobs in de uitbreiding naar de Franse markt", zegt CEO Caroline Van Marcke.Het gebouw zelf is een technisch en duurzaam hoogstandje. Het distributiecentrum is volledig CO2-neutraal en onafhankelijk van water. Het bedrijf is namelijk het eerste bedrijf met een privé waterzuiveringssysteem waardoor het 100 dagen zonder water kan overleven. De logistieke diensten zorgen voortaan ook voor minder verpakkingsafval. Van Marcke plant om tegen september nog 14.500 zonnepanelen op het dak van het centrum te plaatsen. Dat zou het grootste zonnepanelenproject op dak van België zijn. Verder investeerde het bedrijf ook in logistieke efficiëntie. Er werd een stapelrobot 'Gloria' aangeschaft. Het EDC is verder uitgerust met een geautomatiseerd opslagsysteem waardoor 80 procent van alle orders automatisch gebeurt. Het volledige centrum is 90.000 vierkante meter groot en werd op slechts 11 maanden gebouwd.(BELGA)