Van de fiets naar de tap: Joeri Calleeuw opent pop-up bar

Redactie KW

Met de opening van de terrassen op 8 mei start ook Joeri Calleeuw met een pop-up bar, volledig coronaproof buiten langs het kanaal aan de Vaartdijk Noord tussen Plassendale en Stalhillebrug. “De naam van mijn zaak, Shifting Gears Caffee, verwijst naar de grootste specialized concept Store van de Benelux van mijn vriend Hakim Verbeure”, legt Joeri uit.

Joeri Calleeuw, getrouwd met Eline Maertens, is beroepshalve verkoper van Mobil olie. Hij heeft de regio West- en Oost-Vlaanderen onder zijn bevoegdheid, net als een stuk van Antwerpen tot aan de Nederlandse grens. Hij was ook beroepsrenner, aangesloten bij Veranda Willems. “ Nu mijn koersfiets aan de haak hangt, is er veel vrije tijd in het weekend. Ik wou dit anders gaan invullen. Vandaar het idee om met een caravan voor een pop-up bar te zorgen op plaatsen waar veel fietsers en wandelaars passeren. Langs het kanaal Oostende-Gent dus”, legt Joeri uit. Hij werkt samen met medezaakvoerder Bruno Bakeroot.

Lokale producten

“Ik vond er een mooie plek waarvoor ik al vlug een akkoord kreeg van de eigenaar. Daarna vroeg ik alle vergunningen aan en het initiatief werd overal positief onthaald”, vertelt Joeri Calleeuw. Het Shifting Gears Caffee was geboren. “Mijn zaak gaat op zaterdag 8 mei van start. Het is de bedoeling om tot eind september in de weekends te openen, uiteraard bij mooi weer. In het bouwverlof zal de pop-up tijdens die drie weken elke dag open zijn. Ik zal er telkens vanaf 11 uur zijn tot de avond valt. Zo kunnen fietsers en wandelaars eventjes pauzeren met een drankje en hapje .”

“Ik zal geen uitgebreide kaart hebben. Naast koffie, frisdranken en enkele sterkere bieren is er Jupiler en het lokale biertje Viven Imperial Ipa uit Vivenkapelle , ook een alcoholvrij biertje. Als hapjes kunnen klanten kiezen voor droge worstjes van beenhouwerij Mazeure en drie soorten aperokroketjes: bier, garnalen en kaas.” Zo overloopt Joeri zijn aanbod in Shifting Gears Caffee, te vinden langs het kanaal aan de noordkant op Oudenburgs grondgebied. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier