Vakbeurs Matexpo in Kortrijk met 360 exposanten

De skyline van Hoog Kortrijk ziet er momenteel helemaal anders uit. © Foto JVGK
Axel Vandenheede

In Kortrijk vindt van woensdag 2 tot en met zondag 6 september de tweejaarlijkse vakbeurs Matexpo plaats.

Liefst 360 exposanten stellen er allerlei materieel, vaak met de nieuwste technische snufjes, voor. Zij zijn voornamelijk importeurs van machines voor de bouw, recyclage, burgerlijke bouwkunde, goederenbehandeling, milieu en reiniging. In zijn soort is Matexpo dan ook de grootste vakbeurs van de Benelux en de derde grootste van Europa.

Ook deze editie is er op de binnenkant van het Ei een demozone aangelegd.
Ook deze editie is er op de binnenkant van het Ei een demozone aangelegd.© Foto JVGK

Naast de hallen en parkings van Kortrijk Xpo kan directeur Gregory Olszewski gebruik maken van de binnenkant van het Ei, waar opnieuw een demonstratiezone is. Daar zullen alle grote merken allerlei demo’s geven.

40.000 bezoekers

Naast het louter professionele zorgt de organisatie ook voor de nodige fun: zo vindt een Belgisch kampioenschap voor bouwkraanmachinisten plaats en is er een Ladies Day, waarbij de dames van de exposanten de kans krijgen om op zaterdagmiddag in Kortrijk te gaan winkel. In die optiek werd ook voor een kinderopvang gezorgd.

Op Matexpo is ook materieel te zien dat in de recyclagesector wordt gebruikt.
Op Matexpo is ook materieel te zien dat in de recyclagesector wordt gebruikt.© Foto JVGK

In 2013 kreeg Matexpo 40.000 unieke bezoekers over de vloer, wat een stijging met ongeveer 35 procent betekende. Ook dit jaar wil de organisatie verder groeien. Dinsdagavond werd de vakbeurs officieel geopend met speeches van onder meer de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne en premier Charles Michel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier