Vader en dochter Crappé nieuwe zaakvoerders Mega-Cycle in Deerlijk

Clémence en Geert Crappé willen de lijn van het oude Mega cycle gewoon drootrekken. (Foto DRD)
Clémence en Geert Crappé willen de lijn van het oude Mega cycle gewoon drootrekken. (Foto DRD)
Redactie KW

Geert Crappé en zijn dochter Clemence zijn de nieuwe eigenaars van de gekende fietsenwinkel Mega-Cycle in de Belgiek. Zij namen de zaak over van Tony en Ann Bauwens-Devos en willen de succesvolle activiteiten op dezelfde manier verderzetten.

“De familienaam Crappé link je inderdaad niet meteen aan Deerlijk”, zegt Clemence Crappé (26), die samen met haar man Jannes Ruysschaert en dochtertje Angèle (5 maanden) in Kluisbergen woont.

“Mijn ouders, Geert Crappé en Carine Buyssens, hebben hun thuishaven in Escanaffles, juist over de taalgrens in de provincie Henegouwen. Mijn papa heeft altijd in de automobielsector gewerkt. Hij was fleetmanager bij BMW Monserez in Kortrijk. Ikzelf heb een bachelor in bedrijfsmanagement, met keuzetraject immobiliën en verzekeringen. Ik studeerde aan Vives Zuid in Kortrijk. De jongste zes jaar werkte ik bij een verzekeringskantoor in Zwevegem.”

“Mijn ouders zijn al lange tijd goede kennissen van Tony en Ann en hun dochter Charlotte is een goede vriendin van mij. Toen Tony enkele maanden geleden aan mijn vader liet doorschemeren dat hij zijn professionele bezigheden wou stopzetten en een overnemer zocht voor zijn zaak, hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben mijn papa en ik beslist om er samen voluit voor te gaan. Mega-Cycle is al vele jaren een naam als een klok in het fietswereldje”, weet Clemence.

“Het is geenszins de bedoeling om het met dit bedrijf over een andere boeg te gooien. Integendeel, al het positieve wat hier de voorbije decennia werd opgebouwd, willen we op dezelfde manier voortzetten. Tony blijft nog een tijdje meedraaien om ons verder in te wijden in het complexe fietswereldje. Ook de vaste mecaniciens blijven aan boord. Zoveel verandert er dus eigenlijk niet”, klinkt het.

Troeven

De strategische ligging langs de drukke Vichtesteenweg, op een boogscheut van het op- en afrittencomplex van de autosnelweg E17 in Deerlijk, is een van de grote troeven van de zaak. “We scoren verder met een uitgebreid gamma gewone en elektrische fietsen voor alle leeftijden en in alle prijsklassen. We hebben momenteel een 1.500-tal fietsen in stock en kunnen, ondanks de grote vraag, de klanten snel bedienen. Ook voor alle accessoires en herstellingen kan men bij Mega-Cycle terecht.”

“Het is zonneklaar dat fietsen de jongste jaren stevig in de lift zit. Door corona kreeg het zelfs nog een extra versnelling. Meer en meer mensen ontdekten de fiets, al dan niet elektrisch, als het ideale vervoermiddel voor het woon-werkverkeer: gezonder, goedkoper en vaak sneller dan de auto … We zijn ons nog volop aan het inwerken in de materie maar de nieuwe job valt reuze mee. We gaan er voluit voor. Laat de lente maar snel beginnen.”

(DRD)

Info: Mega-Cycle, Vichtesteenweg 169 in Deerlijk, 056 77 45 46, www.mega-cycle.be en info@mega-cycle.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.