UZIEN Deerlijk geopend in gezellige sfeer

Redactie KW

De kraampjes van de Lokaalmarkt stonden vrijdagavond voor het eerst in de ‘boogloods’ van de site in de De Cassinastraat

Aansluitend bij het marktgebeuren werd UZIEN in een gezellige sfeer geopend. Francis Dekundt vertelde in zijn speech over de etappes die gepland zijn om de industriële site om te vormen tot een mix van economische en culturele activiteit.

Plaats voor KMO’s

“De ‘boogloods’ die wij vandaag openen is een plaats voor de Lokaalmarkt en tal van andere activiteiten en initiatieven. Het geheel van deze site willen wij zien veranderen in een levendige plaats in het centrum van de gemeente”, aldus Francis Dekundt.

Volgend jaar wordt 6000 vierkante meter opgesmukt, die plaats zal bieden voor kleine KMO’s. “In 2020 pakken wij de kantoren aan, om in 2021 het geheel af te ronden met een project naar de Stationsstraat toe”, voegde Dekund er nog bij.

Wij willen u zien

Sjarel Buysschaert vertelde tussendoor over de Lokaalmarkt. Daarachter zit een visie van de korte voedselketen. Nathalie Dekundt had het over de werking van UZIEN: “Hier is plaats voor alle mogelijke initiatieven.” Ze speelde met de naam van het project, met de woorden ‘Wij willen u zien’.

Burgemeester Claude Croes had de eer om de ‘boogloods’ te mogen openen.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier