Unizo Zuid-Kortrijk pakt voor het eerst uit met koopactie in zuidelijke deelgemeenten

Slagerij Wils in Bellegem is een van de 23 handelszaken waar je stempels kan verzamelen. © gf
Redactie KW

De hele maand december kan je in de zuidelijke deelgemeenten van Kortrijk deelnemen aan een spaaractie. Een primeur voor die gemeenten, die volgens Unizo Zuid-Kortrijk meteen een succes wordt. Met de allereerste koopactie voor Aalbeke, Bellegem, Kooigem en Rollegem wil Unizo de handelaars en ondernemers in de zuidelijke deelgemeenten versterken.

In de vier gemeenten nemen 23 ondernemers deel. Zij krijgen de steun van 14 sponsors, die de betaalbaarheid en prijzenpot gevoelig verhogen. “Wanneer je een deelnemende zaak bezoekt, krijg je als klant een stempel“, legt Joachim Neirynck van Unizo Zuid-Kortrijk uit. “Na tien stempels maak je kans op een waardebon van 10 euro, na 15 stempels op een bon van 25 euro. Vanaf 20 stempels ding je mee naar de hoofdprijs.”

Winkelhieren

Met de actie wil Unizo Zuid-Kortrijk aanzetten tot meer winkelhieren, meer lokaal winkelen dus. “Iedereen vindt het jammer als de winkel om de hoek sluit. Met deze actie willen we onze lokale handelaars in de verf zetten en versterken. Als hierdoor meer mensen dicht bij huis aankopen doen, is het initiatief geslaagd”, aldus Joachim.

De spaarkaarten moeten ten laatste op 4 januari worden ingeleverd bij een van de deelnemende zaken. Als bedanking krijgen alle handelaars en sponsors een nieuwjaarsreceptie, waar dan ook de prijzen worden verdeeld. De hoofdvogel is een unieke set hedendaags serviesgoed in geglazuurd keramiek ter waarde van 500 euro. Het servies werd ontworpen door de Bellegemse onderneemster Sabine Rosseel, zaakvoerder HIT-liners en A3 ontwerpburo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier