Unizo Wervik en Verenigde Geluwse Handelaars worden één

Unizo Wervik en de Verenigde Geluwse Handelaars bundelen voortaan de krachten. (foto LVW)
Redactie KW

Unizo Wervik en de Verenigde Geluwse Handelaars (VeGeHa) smelten samen en worden voortaan Unizo Wervik-Geluwe. Dat werd in de raadszaal van het stadhuis officieel bekendgemaakt, uitgerekend op de Dag van de Ondernemer. Steven Dejan is de voorzitter, hij was al voorzitter van Unizo Wervik.

Bij de Verenigde Geluwse Handelaars ging boegbeeld Ignace Caulier met pensioen en is Tom Vanlaeke verhuisd. “Waardoor we maar met drie meer waren”, aldus garagist Stefaan Nollet. “Ignace nam 80 procent van het werk op zijn schouders. Zelf hebben we daarvoor de tijd niet.”

Door tijdsgebrek namen bij Unizo Wervik Veronique Deman (kaasspeciaalzaak Epoisses) en Cindy Verfaille (Eos Beauty Center) ontslag. Na liefst 40 jaar verlaat ook fotograaf Patrick Biesbrouck het bestuur. “Al negen jaar werkten we samen aan de geslaagde eindejaarsactie”, aldus Steve Dejan. “Zowel in het bestuur van Unizo Wervik als bij VeGeHa bestond al enige tijd de goesting en het draagvlak om samen te smelten en onder één vlag naar buiten te komen.”

“Na één vergadering was de samensmelting beklonken. We doen tevens een oproep naar handelaars die zich geroepen voelen om ons bestuur te versterken.”

“Vele handen maken het werk lichter en veel hoofden zorgen voor veel en creatieve ideeën. In Geluwe bestaan er enkele goede en creatieve straatcomités en ook naar hen steken we onze hand uit om ons bestuur te vervoegen.”

Fietstocht

Het bestuur van Unizo Wervik-Geluwe telt 13 leden: Sarah Morlion, Eline Deblaere, Els Vandemarliere, Emmy Gruyaert, Sylvie Deprez, Stefaan Nollet, Patrick Hugo, Bart Pauwelijn, Johan Brugghe, Mathieu Derudder, Wouter Wambeke, Steve Dejan. Erevoorzitter is Jaques Leire.

“We krijgen een nog sterkere ondernemersvereniging”, zegt schepen van Ondernemen Bert Verhaeghe (Stadslijst Open VLD-Groen-Positief Project). “Structureel samenwerken met elkaar en de stad is het sleutelwoord om de lokale handel nog meer op de agenda te plaatsen. We gaan goede partners blijven.”

Een eerste activiteit in het voorjaar wordt normaliter met de ondernemers een fietstocht en barbecue op een zondagnamiddag. “Ook niet-leden van Unizo zullen welkom zijn”, zegt Stefaan Nollet. “We hebben zin om er een mooi verhaal van te maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier