Unizo ongerust over geruchten komst Ikea naar Wevelgem

Redactie KW

Ikea heeft in Wevelgem verschillende landbouwers gecontacteerd en gepolst of ze bereid waren gronden te verkopen.

Dat voedt de speculaties dat het woonwarenhuis wel een vestiging in Wevelgem ziet zitten. “We bekijken een aantal locaties”, is te horen bij Ikea zelf. “We bewandelen nog andere pistes, maar namen van andere steden verklap ik liever niet.” Vorig jaar was er in die zin ook sprake van regio Roeselare trouwens.

Maar Unizo ziet de gigant sowieso liever niet komen. “Mocht Ikea naar hier willen komen, dan zal dat niet “Geen goede zaak voor de regio, menen ze. “Hoewel de consumenten dit allicht zullen toejuichen, wijst Unizo op de impact die dergelijke multinationals kunnen hebben op de economie in de ruime regio. Heel veel ondernemers zullen de komst van Ikea rechtstreeks voelen.”

“Unizo zal een onderhoud vragen met het Wevelgemse gemeentebestuur om zijn ongerustheid over haar komst van Ikea over te maken”, aldus Frederik Serruys. “Wij wensen, in het belang van de lokale handel, betrokken te worden bij dit dossier. Er moet rekening gehouden worden met bestaande, zelfstandige tewerkstelling in de regio. Dit gaat niet louter over extra tewerkstelling. Ook mogelijk banenverlies in concurrerende sectoren moet goed overwogen worden.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier