Justitie heeft de ambitie om de gerechtelijke arrondissementen te hertekenen, maar nadat eerder de balie en de Westhoekgemeenten wezen op de nefaste gevolgen van een verhuis, pleit nu ook werkgeversorganisatie Unizo voor een behoud van de Rechtbank van Veurne. Voor Unizo is de socio-economische ontwikkeling van de regio een belangrijk aandachtspunt. Een verhuizing van de rechtbank van Veurne zou grote nadelige gevolgen hebben voor deze ontwikkeling.

"Naast de rechtbank is de kans reëel dat ook advocatenkantoren de Westhoek zullen verlaten", zegt Frederik Serruys, directeur van Unizo West-Vlaanderen. "Hierdoor voorspellen we dat ook jong talent uit de regio zal wegtrekken en de braindrain nog grotere proporties zal aannemen. Daarnaast heeft een verhuizing ook een impact op de lokale economie wat zich zal vertalen in omzetdaling voor de plaatselijke handelaars en jobverlies. We mogen en kunnen deze nadelige gevolgen niet negeren. Een vlotte bereikbaarheid en nabijheid voor de rechtzoekende is essentieel."

Justitie heeft de ambitie om de gerechtelijke arrondissementen te hertekenen, maar nadat eerder de balie en de Westhoekgemeenten wezen op de nefaste gevolgen van een verhuis, pleit nu ook werkgeversorganisatie Unizo voor een behoud van de Rechtbank van Veurne. Voor Unizo is de socio-economische ontwikkeling van de regio een belangrijk aandachtspunt. Een verhuizing van de rechtbank van Veurne zou grote nadelige gevolgen hebben voor deze ontwikkeling."Naast de rechtbank is de kans reëel dat ook advocatenkantoren de Westhoek zullen verlaten", zegt Frederik Serruys, directeur van Unizo West-Vlaanderen. "Hierdoor voorspellen we dat ook jong talent uit de regio zal wegtrekken en de braindrain nog grotere proporties zal aannemen. Daarnaast heeft een verhuizing ook een impact op de lokale economie wat zich zal vertalen in omzetdaling voor de plaatselijke handelaars en jobverlies. We mogen en kunnen deze nadelige gevolgen niet negeren. Een vlotte bereikbaarheid en nabijheid voor de rechtzoekende is essentieel."