Uniek in West-Vlaanderen: Sarah opent wellness enkel voor baby’s en kinderen

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Net als volwassenen hebben ook kinderen nood aan ontspanning. Sinds 1 juli kunnen naast baby’s, ook kinderen van vier tot tien jaar terecht bij Kids Welness & Spa in de Torhoutsesteenweg. Een unicum in West-Vlaanderen.

De 33-jarige Sarah Desport volgde schoonheidsverzorging in het Ensorinstituut in Oostende en studeerde op 18-jarige leeftijd af. Hoewel ze voorbestemd was om in de sector aan de slag te gaan kwam ze in de horecasector terecht. Tot voor kort… “Een kennis van mijn moeder zou een nieuwe horecazaak openen en vroeg mij of dat niet iets voor mij zou zijn. Ik ben er eigenlijk meteen ingerold na mijn studies. Initieel was het de bedoeling om dat even te doen en dan toch in de sector waarvoor ik studeerde aan de slag te gaan. De vele uren en uiteraard ook de goede verdiensten die daaraan gekoppeld zijn lieten me echter vasthouden aan de horeca. En zo ging 15 jaar voorbij”, vertelt Sarah.

Ideaal concept

De vele uren werken in de horecasector deden Sarah beseffen dat er veel meer is in het leven. “Alles passeerde veel te snel. Ik was amper thuis en mijn leven werd voor een deel geleefd. Toen ik zwanger werd van ons eerste kindje leek dat het ideale moment om eruit te stappen”, gaat Sarah verder. Op zoek naar een alternatief stootte Sarah op een ideaal concept. “Door met onze baby naar een babywellness te gaan in Brugge wist ik wat ik wou doen. Het leek me zalig om baby’s een ontspannend moment te geven.” Sarah ging gemotiveerd op zoek naar opleidingen en kwam in de Wellness Academie in Amsterdam terecht. “Ook tijdens de lessen schoonheidsverzorging op school hadden we al bepaalde massagetechnieken aangeleerd gekregen, maar baby’s zijn nog net iets anders”, weet Sarah. “Nadat ik mijn opleiding in Amsterdam vervolledigde vond ik een geschikt pand in de Torhoutsesteenweg. Ik installeerde er drie babyjacuzzi’s waar baby’s kunnen genieten van een ontspannend moment gevolgd door een babymassage.”

Kindermassage

Toch wou Sarah nog een stapje verder gaan en ook oudere kinderen een ontspanmoment geven. “We geven kindermassage aan kinderen van vier tot tien jaar”, legt Sarah uit. “Een massage voor kinderen is iets totaal anders dan een massage voor volwassenen. Babyvet zoals we dat kennen wordt bij kinderen jonger dan zeven jaar omgezet in spieren. Dat wil zeggen dat er veel minder druk mag uitgeoefend worden op de spieren van jonge kinderen. Anders zouden de spieren vervormd kunnen worden. Ook daarvoor bestaan er speciale technieken. Weet je… kinderen beleven soms moeilijke dagen in de huidige wereld. School, soms kwetsbare situaties, gepest worden… Het brengt voor de kinderen heel wat stress met zich mee. Als ze dan een uurtje kunnen ontspannen, dan vergeten ze even hun zorgen. Op die manier kunnen ze nieuwe energie opdoen en ik kan je verzekeren, het helpt. Het verhoogt ook de concentratie, bijvoorbeeld bij examens. Daarnaast geeft zo’n massage een positieve uitwerking in de klas- en thuissituatie. De kinderen zijn vooral dol op de chocolade massage (lacht).

Verjaardagsformule

En er is nog ruimte voor uitbreiding. “In de toekomst komt er ook nog een jacuzzi voor kinderen. Daarnaast wil ik ook een soort van verjaardagsformule het leven inroepen waarbij kinderen met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen genieten van een massage en misschien wel een chocoladefontein om achteraf heerlijk te smullen. Ik heb nu zelf een zoontje van 15 maanden en ik wil dat hij zonder stress door het leven kan gaan. En uiteraard komt mijn opleiding in de schoonheidsverzorging nu ook wel van pas”, besluit Sarah.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier