Uitgebreide terraszone blijft tot eind dit jaar

De ruimere terrassen mogen nog tot eind dit jaar blijven staan. © PNW
Redactie KW

De ruime terrassenzone die het stadsbestuur bouwde voor de cafés op de Waregemse Markt, blijft nog zeker tot het eind van dit jaar staan. Ook de andere terrasuitbreidingen in de stad en de deelgemeenten moeten nog niet meteen verdwijnen. “Misschien kunnen we deze zone zelfs permanent houden”, werpt cafébaas Alexander Leroy op.

Na de lockdown besliste het stadsbestuur dat elke horecazaak – waar mogelijk – aanspraak kon maken op een stukje openbaar domein om het terras te verruimen. “Zo kunnen de tafels verder uit elkaar staan en kunnen de uitbaters toch genoeg klanten ontvangen”, legt schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie (CD&V) uit.

Initieel mochten de ruimere terrassen tot en met 31 augustus blijven staan, maar de periode werd met een maand verlengd. Nu besliste het schepencollege dat de terrasuitbreidingen tot het eind van het jaar mogen blijven, behalve op locaties waar openbare parkeerplaatsen ingenomen worden.

“Mag permanent worden”

Vooral de cafébazen op de Markt zijn blij dat de terrassenzone, met fleurig muurtje en sfeerverlichting, nog niet verdwijnt. “We juichen die beslissing uiteraard toe”, zegt Alexander Leroy van Markt 28.

“Stilletjes hopen we zelfs dat de uitbreiding permanent blijft, zodat we kunnen investeren in luifels en terrasverwarming. Wanneer het niet regent of hard waait, vinden mensen het geen probleem om buiten te zitten. Zelfs op koude winterdagen met een voorzichtig zonnetje hebben we klanten die een plekje op het terras kiezen. Met extra comfort, zoals terrasverwarming, kunnen we dat aanmoedigen in coronatijden.” (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier