Uitbreiding Steengoed Oudenburg mogelijk met 2,2 hectare

Bedrijventerrein Steengoed kan met 2,2 hectare uitgebreid worden. © foto LIN
Redactie KW

Woensdag 20 maart vond overleg plaats over de uitbreiding van het lokale bedrijventerrein Steengoed. Dat gebeurde tussen de dienst ruimtelijke planning van provincie West-Vlaanderen en de stad Oudenburg.

“Steengoed heeft vandaag een grootte van ongeveer 4 hectare. Op basis van het GRS kan er op korte termijn 2,2 hectare bruto extra worden aangesneden. Voor een verdere uitbreiding, voor een volgende fase dienen we een beroep te doen op het Vlaams reservepakket bedrijventerreinen. Daarvoor heeft dit overleg plaatsgevonden”, verklaart schepen van Economie Stijn Jonckheere.

De vraag naar uitbreiding is groot

“De vraag naar uitbreiding is groot, zowel van de bestaande bedrijven als van nieuwe geïnteresseerden. Steengoed heeft een uitstekende locatie buiten het centrum en naast de op- en afrit van de autosnelweg A10. De optie voor een bedrijfsverzamelgebouw op die locatie is in dit gesprek ook aangehaald, wat een meerwaarde zou kunnen betekenen voor de kleine zelfstandige die meer ruimte wenst”, aldus nog de schepen van Economie.

“In het gesprek hebben we de hoogdringendheid voor extra ruimte benadrukt. De eerste stap is bij deze gezet. Voor het verdere verloop zal de provincie adviezen inwinnen bij de provinciale commissie ruimtelijke ordening en bij het regionaal sociaal-economisch overlegcomité”, weet Stijn Jonckheere.

Tegen de zomer worden deze adviezen plus de input van de gemeenten voorgelegd aan de deputatie. Die zal beslissen welke locaties worden meegenomen, want Oudenburg is uiteraard niet de enige stad die een beroep wenst te doen op het reservepakket. We volgen het van nabij op“, besluit Stijn Jonckheere.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier