Uitbaters van De Kubus verhuizen naar Spanje: “Op zoek naar droomplekje voor B&B”

Jimmy Derck en Evelyne Dejaeghere baten sinds 2007 De Kubus uit. (foto RB)
Redactie KW

Jimmy Derck (47) en Evelyne Dejaeghere (45) trekken binnenkort de deur van De Kubus achter zich dicht. Na twaalf jaar nemen ze afscheid van hun dagbladhandel om een nieuw avontuur te beginnen in Spanje, waar ze een Bed and Breakfast zullen openen.

In 2007 namen Jimmy en Evelyne de fakkel over van de goed draaiende Langemarkse dagbladhandel De Kubus. Vier jaar later breidde de winkel nog gevoelig uit. “Stilstaan is achteruitgaan en dat wilden we niet”, vertelt Jimmy. “Steeds meer studenten drongen bij ons aan om ook hun thesissen en cursussen in te boeken en daarvoor kochten we ook de nodige apparatuur. Het waren twaalf plezante jaren en we voelden ons uitstekend in ons vel. Al van in onze jeugdjaren droomden we er allebei van om ooit een eigen zaak te hebben en die droom werd werkelijkheid. We maakten destijds echt de juiste keuze door De Kubus over te nemen. Dit was echt ons ding, leven en werken tussen de vriendelijke mensen. Al moet ik toegeven dat onze openingsweek een soort bergrit van eerste categorie was. Om 3.45 uur uit de veren om uiteindelijk om 22 uur de dag af te sluiten… Dat kruipt in de kleren. En op zondagvoormiddag moest ook de boekhouding nog gebeuren. Gelukkig hebben we daar nu een goed boekhoudprogramma voor”, lacht Jimmy. “Ondertussen is het routine geworden.”

Vroege vogels

“De kranten en klanten staan elke dag om 5 uur aan de deur”, vervolgt Evelyne. “Chauffeurs van Milcobel, werknemers van Pinguïn of andere mensen die in ploeg werken, zijn er altijd als eerste bij voor hun krant, pakje sigaretten of drank. Vroeger deden we ook nog dagelijks een krantenronde, maar na de rugoperatie van Jimmy moesten we daarmee stoppen. Vrijdag is hier nog altijd dé grootste krantendag en dan gaat Het Wekelijks Nieuws het vaakst over de toonbank. Onze mooiste momenten beleefden we toen Lottowinnaars een mooie prijs wonnen in onze zaak. Er gingen vele tienduizenden euro’s de deur uit.”

Misschien zien we enkele van onze klanten straks wel terug in Spanje

Na twaalf jaar achter de toonbank van De Kubus zijn Jimmy en Evelyne klaar voor een nieuwe uitdaging. “We willen onze centjes investeren in een B&B in Spanje, waar we onze tweede droom willen waarmaken. In De Kubus geven we de fakkel door aan Gregory Vergote en Kimberly Gryson. We zijn ervan overtuigd dat dit jonge en dynamische koppel het uitstekend zal doen. We willen hen zo goed mogelijk de kneepjes van het vak leren. Een meerwaarde is dat Gregory grafisch ontwerper is en dus nog een uitgebreidere service zal kunnen aanbieden.”

Spaanse les

Nu de winkel verkocht is, maken Jimmy en Evelyne werk van hun zoektocht naar een geschikt pand voor hun B&B. “Door het vele papierwerk dat bij zo’n overname komt kijken, was het heel moeilijk om tijd vrij te maken voor onze zoektocht in Spanje”, vertelt het koppel. “Alle voorbereidingen met de advocaat en de notaris zijn wel al in orde en we zijn ook volop bezig met Spaans te leren. Nu moeten we enkel nog ons droomplekje vinden. Alles zal tot in de puntjes in orde moeten zijn, zodat onze gasten echt kunnen genieten van hun verblijf bij ons. We willen heel graag onze klanten van de voorbije jaren bedanken voor hun jarenlange trouw. We probeerden hen altijd in de watten te leggen en misschien zullen we enkele van hen nog terugzien in Spanje. We hebben ondertussen ook de Facebookpagina ‘Jimmy-Evelyne In Spanje’ opgericht, waarbij iedereen onze zoektocht kan volgen.”

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier