Uitbaters foodtrucks Zeebrugge danken stadsbestuur

© SR
Redactie KW

De uitbaters van de foodtrucks op de Zeedijk in Zeebrugge hebben woensdagmiddag de burgemeester en de schepenen voor lokale economie en toerisme bedankt voor hun inzet om Zeebrugge Bad te promoten.

Er kwam de voorbije zomer meer volk naar Zeebrugge door de extra inspanningen van het stadsbestuur. Het brede strand, de gratis parking en het station naast het strand werden uitgespeeld als troeven. De horecazaken werden aangevuld met foodtrucks die verspreid over de Zeedijk stonden met een uiteenlopend gamma met onder meer garnaalkroketten, oesters, frietjes, ijs, gezonde sappen, koffie en lekkere bereidingen met bio brood. Door de voorspellingen van het mooie weer willen ze ook nog komend weekend openen. De uitbaters vonden het een geslaagde zomer en hopen dat ze volgend jaar terug een plaats krijgen op de Zeedijk.

Het stadsbestuur evalueerde de komst van de foodtrucks als geslaagd. De uitbaters willen volgend jaar samenwerken om een gezond ontbijt aan te bieden. Burgemeester Dirk De fauw wil Zeebrugge Bad ook volgende zomer gaan promoten. Hij wil wel de lelijke constructie van het Zandlopertje op de Zeedijk laten afbreken en wacht op kandidaat-uitbaters die een plan voor een nieuwe zaak willen indienen.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier