Het Family Pizza-verhaal kende een uitzonderlijke geschiedenis. Rudy, in Canada geboren, kwam voor een drietal jaar naar België, ging dan terug naar Canada en kwam na zijn huwelijk met Audreyann weer naar ons land om in de Madonna café-feestzaal De Sportwereld te openen. Naast het pintjes tappen, experimenteerde Audreyann met het maken van echte Canadese pizza's met een dikke bodem en ferm beladen met allerhande vleessoorten, kazen, groenten, sauzen, enzovoort. Elke pizza werd een originele kunstige creatie door de ...

Het Family Pizza-verhaal kende een uitzonderlijke geschiedenis. Rudy, in Canada geboren, kwam voor een drietal jaar naar België, ging dan terug naar Canada en kwam na zijn huwelijk met Audreyann weer naar ons land om in de Madonna café-feestzaal De Sportwereld te openen. Naast het pintjes tappen, experimenteerde Audreyann met het maken van echte Canadese pizza's met een dikke bodem en ferm beladen met allerhande vleessoorten, kazen, groenten, sauzen, enzovoort. Elke pizza werd een originele kunstige creatie door de spirit en de handen van Audreyann, die er haar eigen ideeën en smaken in legde. Ze nodigde vrienden uit om te proeven en een succesverhaal was gestart."Ons pizzaverhaal begon eigenlijk al in 1991 in zaal De Sportwereld in de Madonna. In onze café-feestzaal bakten we tussendoor Canadese pizza's voor de vrienden. Deze pizza's vielen opperbest in de smaak en er kwam zodanig veel vraag naar dat we besloten om van pizza's bakken ons hoofdberoep te maken. Anno 2002 openden we op een bescheiden wijze, met een kleine gelagzaal, Family Pizza in de vroegere beenhouwerij van café De Zwaan (Houthulstseweg in Poelkapelle). Vijf jaar later openden we een tweede pizzazaak in de Zuidstraat in Roeselare. Twee zaken openhouden was niet van de poes en op het einde van het Roeselaars driejaarlijks huurcontract besloten we naar één, maar ruimere, pizzazaak over te schakelen", vertelt Audreyann. "We kochten de vroegere zaak van Luc en Christine Ghyselen in de Zonnebekestraat aan de Kruisstraat in Langemark. Om de klanten in de watten te leggen deden we heel wat inspanningen, aanpassingen en verbouwingen. Op het gelijkvloers pasten we de ruimte aan voor 35 bestekken en op de verdieping konden nog eens 90 klanten tafelen. Er werd ook een kinderspeelhoek ingericht. We bereidden alles vers in een hele ruime werkruimte en keuken. Het werd een succesverhaal met een gestage en continue groei. Naast mensen uit de hele regio krijgen we ook heel wat buitenlandse toeristen over de vloer. Ondertussen werd onze pizzazaak verder uitgebreid tot een volwaardig restaurant met een ruime menukaart. Na bijna 20 jaar pizza's bakken vinden we dat het goed is geweest. Rudy onderging ook een zware heelkundige ingreep en bovendien staat hij op de grens van zijn pensioen. Vandaar dat we besloten om het wat rustiger aan te doen en onze zaak te verkopen. We laten de geïnteresseerden een bod doen en dan onderhandelen we. Daarna kunnen we doen waarnaar we al lang verlangen: reizen naar alle regio's en landen die ons boeien", besluit Audreyann. (RB)