Elektrowinkel in Brugge heet … ‘Corona’: “Alleen maar last van flauwe grappen”

De winkel 'Corona' in Brugge ondervindt geen last van het coronavirus. "Behalve wat flauwe grapjes." © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De uitbaters van Corona in Brugge – een winkel in allerhande huisraad, verlichting en geschenken – zeggen niet al te veel last te hebben van hun bedrijfsnaam. “Er worden nu en dan wel eens wat grapjes gemaakt, maar de klanten blijven zeker niet weg.”

De mensen die vele jaren en zelfs generaties geleden de firma Corona in de Gouden Handstraat oprichtten, aanvankelijk gespecialiseerd in verlichting, zullen nooit kunnen vermoeden hebben dat de naam van hun zaak nog zou gebruikt worden voor een internationaal steeds sterker om zich heen grijpend ziektevirus.

Zovele jaren later legt het bedrijf zich toe op een bijzonder breed scala aan producten. Allerlei huisraad – ook voor de hobbykok -, verlichting, geschenken,… Bij Corona is het allemaal te koop. De zaak heeft zelfs een vestiging die zich toelegt op ceremoniewagens, met als blikvanger een Rolls Royce voor transport bij het betere feestje.

“Of wij er last van hebben dat ons bedrijf dezelfde naam heeft als dit virus? Goh, eigenlijk niet echt neen”, zegt de zaakvoerster, die liever niet met haar naam in de krant wil. “De klanten maken er natuurlijk wel eens wat grapjes over, de een al leuker dan de andere. Maar voor de rest? Het is zeker niet zo dat het leidt tot een omzetdaling. Daar hebben we helemaal nog niets van gemerkt. Wij hebben ook contacten met buitenlandse leveranciers, maar ook daar merken we geen probleem. Voor onze afdeling verlichting werken we vaak samen met Italiaanse fabrikanten. Als je de pers mag geloven, ligt het leven in Italië zo ongeveer stil maar daar merken we alleszins niet veel van. De fabrieken draaien daar in onze ervaring toch op volle toeren hoor…” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier