De plannen om er nog een B&B bij te nemen dateren al van lang voor er sprake was van corona, vertelt Jannick. "We zijn hier zeer realistisch in en beseffen maar al te goed dat er in de horeca geen zekerheden meer bestaan. Daarom werk ik nog steeds halftijds bij De Watergroep. We waren al een hele tijd op zoek naar een B&B in de regio en vonden deze uitermate geschikt voor wat wij voor ogen hebben: kleinschalig, goed gelegen en instapklaar. We hebben enkel een beetje heringericht."
...

De plannen om er nog een B&B bij te nemen dateren al van lang voor er sprake was van corona, vertelt Jannick. "We zijn hier zeer realistisch in en beseffen maar al te goed dat er in de horeca geen zekerheden meer bestaan. Daarom werk ik nog steeds halftijds bij De Watergroep. We waren al een hele tijd op zoek naar een B&B in de regio en vonden deze uitermate geschikt voor wat wij voor ogen hebben: kleinschalig, goed gelegen en instapklaar. We hebben enkel een beetje heringericht.""B&B Ter Thuyne, ooit nog bloemenzaak en restaurant, is iets waar wij zelf graag zouden logeren", vertelt Joseline. "Natuurlijk is die corona nu wel een beetje een domper op de overnamevreugde, maar we zien het wel goed komen. Zeker nu heel wat mensen in eigen land blijven en ontdekken dat we hier ook een geweldig mooie streek hebben."Ook in De Vuile Seule voelen ze de gevolgen van corona. Joseline: "Gelukkig hebben we veel ruimte, zowel binnen als buiten, en kunnen we dus iedereen op voldoende afstand van elkaar laten zitten. We merken ook dat onze klanten voorzichtig zijn en dat appreciëren we heel erg. Er zijn gelukkig ook veel mooie dagen geweest om te genieten op het terras, terwijl de kinderen in de buitenspeeltuin naar hartenlust konden ravotten." Het combineren van beide zaken zien ze niet als een probleem. Jannick: "We zullen geen avondeten serveren in de B&B, dus kan De Vuile Seule een uitstekend alternatief zijn voor onze gasten. En natuurlijk is er nog de grote keuze op vlak van eetgelegenheden in het stadscentrum. Ons ontbijt zal ons visitekaartje worden, want Joseline bakt het brood zelf."Alleen al de buitenkant van het statige herenhuis in de De Stuersstraat 19 is indrukwekkend. "We zijn gevallen voor de rustige stadstuin met vijver: de stilte middenin de stad is zalig." Jannick was meteen weg van het herenhuis met de authentieke elementen die bewaard zijn gebleven: de marmeren schouwen, de hoge plafonds, de marmeren en houten vloeren. Dat is de verdienste van de vorige eigenaars Pieter en Martine, die hier 14 jaar gasten hebben ontvangen. We hebben drie kamers, die elk in een thema zijn ingekleed: de 'poppies'-, 'chocolate'- en 'candy'-kamer, elk met eigen sanitair en mini-bar. Bij mooi weer kunnen de gasten buiten ontbijten, 's avonds kunnen ze nagenieten in de loungezetels met zicht op de verlichte vijver Een extra troef is ook dat ze fietsen binnen kunnen zetten." (DS)