Uitbaters bekende broodjeszaak Knapp Lekker Lang zoeken overnemer

Vorig jaar vierden ze nog het dertigjarig bestaan van hun zaak. Maar door de lockdown in het voorjaar beseften ze dat er meer is in het leven dan werken. Daarom gaan Jan en Griet van broodjeszaak Knapp Lekker Lang op zoek naar iemand die hun passie wil verder zetten.

Griet Decrop en Jan Van Rossom zoeken een ‘creatieve foodlover’ die hun zaak wil verderzetten. © GLO

Op 15 oktober was het 31 jaar geleden van Griet Decrop (63) en Jan Van Rossom (65) hun zaak Knapp Lekker Lang openden in de Zandvoordestraat. “Jan had altijd gezegd dat hij wilde stoppen aan zijn 65 ste”, vertelt Griet. “Goed voor mij, maar ik wilde nog verder doen (lacht). Tot de eerste lockdown. Toen heb ik echt voor het eerst in heel mijn carrière beseft dat er veel meer in het leven is dan enkel werken.”

Griet en Jan besloten daarom op zoek te gaan naar iemand die hun passie wil verder zetten. “We zeggen bewust geen ‘overnemer'”, zegt Griet. “We willen mensen die foodlovers zijn. Kijk, ons leven is de dag van vandaag al zodanig druk en hectisch, dat goed eten vaak het enige rustpunt is. Dat is wat we hier in de zaak willen zijn. Natuurlijk kunnen ze gerust een eigen twist geven aan de zaak en creatief zijn. Ik hoop gewoon dat het geen frituur of zo wordt.”

Een tijdje geleden kochten Jan en Griet een mobilhome. “We houden dus echt van reizen, de wereld verkennen… Tot nu toe deden we dat enkel in het weekend. We hebben ook negen kleinkinderen, een pracht van een tuin… Ik wil me zeker ook engageren bij enkele goede doelen. Het is dus niet dat we niets te doen zullen hebben hé (lacht). En wie weet, wat ik nog ga doen. Ik kan niet stilzitten. Tijdens de eerste lockdown stapte ik elke dag zeven kilometer. Wie weet open ik pakweg een pop-up cabine aan het strand waar ik groentebowls verkoop? Ik zeg maar iets…”

Maximum een jaar

“Pas op, ik doe het nog altijd supergraag”, gaat Griet verder. “Maar ik ga meer rust in mijn hoofd hebben. Ik werk ook al van mijn veertien jaar. En daarbij zijn we nog niet meteen weg hé. We blijven nog maximum een jaar open.”

Wie interesse heeft, kan contact opnemen via smakelijk@knapp.be. De zaak is momenteel open voor takeaway.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.