Uitbater van uitgebrand café De Groene Dreve vindt onderdak in Den Doedel

Bieke Cobbaert

Andy Eeckloo heeft deze week Den Doedel heropend. “Den Doedel 2.0 is een crèmerie, brasserie en restaurant in één”, aldus de patron die bijgestaan wordt door Johan Laridon. De voormalige uitbater van De Groene Dreve in Ardooie zag eind juli zijn café opgaan in vlammen en verloor bij overmaat van ramp zijn vriend Christof.

J

ohan Laridon baatte samen met zijn levenspartner Christof Vande Vyver café De Groene Dreve uit in Ardooie. Christof raakte levensgevaarlijk gewond in de brand en drie dagen later verloor hij de strijd in het ziekenhuis. Een groot fotoportret van Christof in Den Doedel 2.0 en een nieuwe job in deze horecazaak moeten Johan weer wat courage geven.

Andy Eeckloo, eigenaar van het pand waarin al 50 jaar Den Doedel huist, was op de begrafenis van Christof. “Daags nadien heb ik Andy gebeld om hem te bedanken omdat hij naar de begrafenis was gekomen. Andy werkt als vertegenwoordiger voor drankenhandel Bayart en komt dus in veel horecazaken. Ik polste daarom eens bij hem of hij soms geen zaak wist waar ik aan de slag kon. En zie, nauwelijks enkele weken later ben ik hier”, begint Johan.

“Johan verloor ook z’n woning in de brand en komt boven Den Doedel 2.0 wonen”

“Ik was van plan om Den Doedel te heropenen en ik stelde voor aan Johan om mee in het verhaal te stappen. Ik ken hem, ik weet dat hij er deugd van zal hebben om weer tussen de mensen te zijn. Ik ben en blijf eigenaar van het pand en zaakvoerder, Johan is aan de slag als uitbater. Dylan Delancker staat in de keuken en in de weekends help ik hem”, vervolgt Andy.

De Koekelarenaar is blij dat hij Den Doedel nieuw leven kon inblazen. “Zelf heb ik Den Doedel 8,5 jaar uitgebaat. Een kleine tien jaar geleden ben ik ermee gestopt en ondertussen kende de zaak zes bazen. Jammer genoeg is dat evenveel keer mislukt. Omdat mijn verhuurbedrijf Drink Systems zo goed als stilligt door alle annuleringen van feesten en die situatie nog een tijd zal aanslepen door corona, heb ik beslist om Den Doedel weer zelf te openen.”

IJsjes en konijn

Andy maakte er een moderne zaak van met een klassieke toets. “Niet alleen de zaal, ook de keuken kreeg een nieuwe uitrusting. Den Doedel 2.0 is een nieuwe versie van en het vervolg op Den Doedel. Omdat ik niet wil concurreren met andere horecazaken in Koekelare en omdat je al op genoeg plaatsen steak-friet kunt eten, heb ik een nieuw concept uitgewerkt. Den Doedel 2.0 is een crèmerie, brasserie en restaurant. Je kunt hier terecht voor een aanbod ijscoupes, maar ook voor pannenkoeken à volonté. Op onze menukaart vind je gerechten die je nergens anders kunt eten in Koekelare zoals konijn op grootmoeders wijze en rundstong in madeirasaus.”

Johan komt boven Den Doedel 2.0 wonen. “Hij is niet alleen zijn café, maar ook zijn woonst verloren in de brand. Zo is hij geholpen”, besluit Andy.

Den Doedel 2.0 is voorlopig elke dag open. Op dinsdag, zaterdag en zondag van ‘s ochtends en op de andere dagen vanaf 14 uur.