Uitbater van De Gouden Aap stopt ermee, maar café blijft wel open

Shaun Vanderplancke achter de bar van De Gouden Aap. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Café en cocktailbar De Gouden Aap aan de Kortrijkse Vlasmarkt en Soeprestaurant Spoon Soep & Brood aan het Jozef Vandaleplein staan over te nemen. Zaakvoerder Shaun Vanderplancke verlaat voorlopig de horecasector. Hij belooft wel om aan de slag te blijven tot er een overnemer gevonden is voor beide zaken. Een sluiting is niet aan de orde.

Vaste klanten hadden de bui al even zien hangen. Maar sinds deze week is het ook officieel. De Gouden Aap en Spoon Soep & Brood krijgen een nieuwe uitbater. De huidige zaakvoerder, Shaun Vanderplancke heeft nood aan verandering. Beide zaken zullen niet sluiten. “Ik blijf verder werken tot ik een vervanger heb gevonden“, belooft hij.

Shaun is geen onbekende in Kortrijk. Hij is onder andere het brein achter de fuiven die tijdens de Sinksenfeesten plaats vinden in de tunnel onder de spoorwegbrug. Ook voor de recent gelanceerde Autoloze Vlasdagen zette hij zich in. De Gouden Aap werd pas recent compleet vernieuwd, wie interesse heeft om de taken van Shaun over te nemen kan contact opnemen met Brouwerij Omer Vander Ghinste.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier