Uitbater Christof Verhelst: “Ik wilde mijn bekende kop in het logo van nieuwe Frituur Poater”

Christof Verhelst, die al gepokt en gemazeld is in de frituurbranche, verwezenlijkt zijn grote droom en opent op 1 december zijn eigen frituur. Die situeert zich in de Patersstraat in Roeselare, tegenover het Klein Seminarie, en krijgt dan ook de naam Frituur Poater. “Ik zie het volledig zitten. Frieten bakken is immers mijn lang leven”, aldus de 25-jarige Kortemarkenaar.

Christof Verhelst voor zijn frituur in de Patersstraat in Roeselare. Bemerk ook het logo waarin je hem kan herkennen. © Stefaan Beel

Vijf jaar lang was Christof Verhelst het gezicht van Frituur ‘t Zuid, maar afgelopen zomer gingen die wegen uit elkaar om Christofs droom – een eigen frituur – na te jagen. Frituur ‘t Zuid moet straks ook wijken voor het nieuwe stadhuis en dat was Christof Verhelst natuurlijk ook al ter ore gekomen. Op een boogscheut daarvan gaat hij nu zelf aan de slag. “Als jonge gast broste ik al eens graag om een frietje te gaan stekken, daarna deed ik ook vijf jaar lang mijn vakantiejob in een frituur in Blankenberge. Over en weer pendelen naar daar was wat te ver, zodat ik uiteindelijk in Roeselare belandde. In ‘t Zuid leerde ik heel wat mensen kennen, dus wou ik hier ook in Roeselare wonen.”

Eigen ding doen

Een concurrent voor zijn vroegere werkgever noemt hij zichzelf niet. “In een stad als Roeselare is ruimte voor meerdere frituren en andere zaken voor een snelle snack. Ik zal hier mijn eigen ding doen.” Naar de naam Frituur Poater moest hij niet lang zoeken. “We zijn hier in de Paterstraat gevestigd. En omdat ik ondertussen al een bekende kop heb ik Roeselare, wou ik mijn hoofd in het logo.”

De Patersstraat is de ideale locatie dichtbij het Roeselaarse uitgaansleven

Christof is ook tevreden over de locatie die hij op de kop kon tikken. “Ik kwam hier in de eerste lockdown een pizza halen en toen hoorde ik dat Sole e Mare, de Italiaan die hier vroeger gevestigd was, zou verhuizen. Valentino is ondertussen aan de slag op de Grote Markt en wij kregen hier de tijd om dit om te turnen tot een frituur. Daarbij kreeg ik ook de hulp van schrijnwerker Sidney Zoete. En ook mijn partner Joris Vandale stak een handje toe. We hebben hier een serieuze investering gedaan, nu mag die straks gaan renderen.” (lacht)

Een stek in de Patersstraat vindt Christof uitstekend. “Een ideale locatie dichtbij de markten, de scholen, het uitgaansleven… Er is hier ook veel passage.”

Wachten op de mannen van het gas

Eigenlijk had Christof al aan de slag willen zijn, maar de gasaansluiting liet wat op zich wachten. “Maar tegen 1 december zou dat in orde moeten zijn. We gaan in eerste instantie iedere dag open van 11.30 tot 14 uur en van 17.30 tot 23 uur. Eens de lockdown achter de rug willen we in het weekend tot 4 uur open blijven, net als onze buur die hier pitta verkoopt.”

Nu kunnen er uiteraard enkel frietjes afgehaald worden. “Maar straks kunnen hier in totaal 34 mensen zitten. We hebben een klein zaaltje op de tussenverdieping en later willen we boven ook een zaal maken. We mikken ook niet op een specifiek publiek, iedereen is hier welkom. Tot onze specialiteiten behoren de verse burgers en de mitraillettes. Een mitraillette is een stokbrood met frietjes, een vleesje en saus naar keuze.”

En na al die jaren in de frituur heeft Christof toch nog vaak zin in een frietje. “Zie je het niet”, wrijft hij over zijn buikje. “Doe mij maar een cheese of bicky burger.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.