Twintiger start biologische webshop: “Geen onnodig afval”

foto PNW
foto PNW
Redactie KW

Omdat hij zich stoorde aan de overdaad aan plastic verpakkingen, wou Jacob Butt (21) zelf de handen uit de mouwen steken. Deze week lanceerde hij een gloednieuwe webshop die zich bezighoudt met duurzame alternatieven voor dagelijkse producten.

Jacob Butt uit Desselgem studeerde vorig jaar af als bachelor in het communicatiemanagement aan Howest in Kortrijk, maar een carrière als ondernemer interesseerde hem toen al. “Daarom heb ik mij ingeschreven voor de start-up school , een eenjarige opleiding waarbij ik vakken rond ondernemen kon volgen”, vertelt Jacob, die onder meer ‘duurzaam ondernemen’, ‘trendanalyse en systeemdenken’ en ‘juridisch kader van een organisatie’ uitpikte tijdens dat traject.

Nu hij de theoretische kant van het ondernemen onder de knie heeft, wil hij ook echt aan de slag gaan. Woensdag lanceerde de Desselgemnaar dan ook Dagelijks Duurzaam, een webshop met een breed gamma aan duurzame producten. “Ik verkoop duurzame alternatieven voor zaken die we dagelijks gebruiken. Specifiek mik ik op producten voor de keuken, de badkamer en onderweg. De meeste producten zijn zelfs goedkoper dan hun ‘vervuilende’ alternatieven”, legt hij.

Ecopods

Zo verkoopt Jacob ecopods die een gewone bus allesreiniger vervangen. Of body- en shampoobars die een flacon shampoo of douchegel overbodig maken. “Het ziet eruit als een ouderwets stuk zeep. Met één bar kan je even lang weg als vier normale flessen shampoo. Het is een stuk goedkoper en beter voor het milieu”, vervolgt Jacob, die ook een glazen flesje met witte op pepermuntjes lijkende korrels toont. “Dit is tandpasta. Als je op het muntje bijt en je natte tandenborstel gebruikt, ontstaat er schuim om je tanden te poetsen.”

Behalve deze voorbeelden kan je bij Dagelijks Duurzaam onder meer ook herbruikbare zakdoeken, deosticks, waterflessen en toiletpapier van gerecycleerd papier vinden. “Alle producten die ik verkoop, zijn afkomstig van bedrijven die sociaal ondernemen hoog in het vaandel dragen. Mij gaat het niet alleen om het duurzaam verhaal, via mijn webshop wil ik ook bewustzijn creëren”, stelt Jacob, die de producten in Waregem per fiets gaat afleveren. Ook verzending via Bpost of ophalen bij hem thuis is mogelijk.

Deze zomer gaat Jacob zich volledig toeleggen op zijn webshop. Als Dagelijks Duurzaam aanslaat, wil hij er zijn voltijdse bezigheid van maken: “Ik hoop dat veel mensen de weg naar mijn webshop vinden. Het wordt hoog tijd dat duurzame producten ingeburgerd raken, dus het is mijn doel om mensen bewuster te maken van de afvalberg en te wijzen op de alternatieven die bestaan”, besluit hij. (Pieterjan Neirynck)

Info: www.dagelijksduurzaam.be , Facebook en Instagram.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.