Twee West-Vlamingen naar finale ‘Eerste Maître d’hôtel van België’

Redactie KW

Club Prosper Montagné maakte donderdag de finalisten bekend van de meesterschapswedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2017’.

Er zijn vier finalisten, waarvan twee uit onze provincie. Sofie Taelman, zaalverantwoordelijke van restaurant Marcus in Deerlijk, en Ief Vanhonnacker, leraar in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge mogen naar de finale van deze meesterschapswedstrijd, op 3 oktober in Brugge. De wedstrijd wil het beroep en de expertise van ‘zaalmeester’ in de schijnwerpers plaatsen. De finale vindt plaats in Hotel- en Toerismeschool Spermalie.

De finalisten zullen beoordeeld worden op hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennis inzake de etiquetteregels, het in goede banen leiden van een telefonische reservatie, de ontvangst van gasten, het correct opdekken van een tafel, het aanbevelen en serveren van dranken, de vaardigheid om een menu spontaan te kunnen aanpassen, de kennis inzake Belgische kazen en allerhande versnijdingen en de verschillen diensten kunnen toepassen. Joachim Boudens, maître d’hôtel van het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem, is ambassadeur van deze eerste editie.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.