Twee West-Vlaamse topkoks maken kans op titel van ‘Eerste Kok van België 2015’

Redactie KW

Ieder jaar organiseert de Gastronomische Club Prosper Montagné de officiële meesterschapswedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land. Twee van onze strafste culinaire talenten maken kans op de felbegeerde prijs.

Vincent Florizoone maakt kans op de titel van ‘Eerste Kok van België.’ (Foto a-MM)

Op 6 oktober dingen Vincent Florizoone, chef van restaurant Grand Cabaret in Nieuwpoort) en Bart Hoornaert, sous-chef van restaurant La Durée in Izegem) mee naar de titel van ‘Eerste Kok van België 2015’. Ze nemen het op tegen Kevin Graf (De Bakermat – Ninove), Pascal Peters (Vivendum – Dilsen-Stokkem) en Wim Van Hecke (Fleur de Lin – Zele).

De finale vindt plaats op maandag 6 oktober in hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. Peter Goossens van driesterrenrestaurant Hof van Cleve neemt dit jaar het ambassadeurschap op zich.

En op het menu die avond…

De finalisten moeten als eerste gerecht zeetong met citroengras, mosselen en peterselie, basilicum of koriander bereiden. Daarna volgt een ‘Coq des Prés’ (biologische scharrelkip) met een donker Belgisch bier van hoge gisting, kalfszwezerik en schorseneer. Het dessert bestaat uit een soezendeeg dat een Origine-chocolade van Belcolade met peer combineert.

‘s Avonds worden de laureaten gevierd tijdens een groot banket in Salons Saint-Germain in Diksmuide waarop ook het publiek is uitgenodigd.