Twee West-Vlaamse koks stoten door naar finale ‘Eerste Kok van België 2015’

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een wedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de eerste kok van het land. Uit behoorlijk wat inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd.

© Richard Thomas


Twee daarvan komen uit West-Vlaanderen: Vincent Florizoone (chef van Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort) en Bart Hoornaert (sous-chef van restaurant La Durée te Izegem). De andere finalisten zijn Kevin Graf (chef-eigenaar van restaurant De Bakermat te Ninove), Pascal Peters (sous-chef van Restaurant Vivendum te Dilsen-Stokkem) en Wim Van Hecke (sous-chef van restaurant Fleur de Lin te Zele). Zij zullen in het najaar meedingen naar de felbegeerde titel van “Eerste Kok van België 2015”.

Meesterschapswedstrijd

Peter Goossens, chef van driesterrenrestaurant ‘Hof van Cleve’, is Ambassadeur van deze 61ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Deze wedstrijd is door de minister bevoegd voor Middenstand bij wet van 13 mei 2009 officieel erkend als meesterschapswedstrijd. De titel van “Eerste Kok van België” is exclusief voorbehouden aan de wedstrijd georganiseerd door Club Prosper Montagné.

Finale

Tijdens de finale moeten de kandidaten drie gerechten klaarmaken:

1/ zeetong met citroengras, mosselen en peterselie of basilicum of koriander

2/ ‘Coq des Prés’ (een biologische scharrelkip van bij ons) met een donker Belgisch bier van hoge gisting, kalfszwezerik en schorseneer.

3/ soezendeeg dat een Origine-chocolade van Belcolade met peer combineert.

De finale van de Prijs Prosper Montagné vindt plaats op maandag 6 oktober in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge.

(mlt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.