Twee West-Vlaamse dames dingen mee naar titel van Onderneemster van het Jaar

Met Eef Tanghe van Cohousing Projects (Wevelgem) en Elien Pieters van Gediflora (Oostnieuwkerke) komen twee van de drie finalistes voor de WOMED Award uit West-Vlaanderen.

Eef Tanghe (links) en Elien Pieters (rechts) dingen mee naar de titel van ‘Onderneemster van het Jaar’. (foto’s Markant/Unizo)

Met de WOMED Award wil Markant vzw en Unizo – met de steun het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen – inspirerende vrouwelijke onderneemsters in de kijker plaatsen. Dit jaar komen twee van de drie finalistes uit West-Vlaanderen: Eef Tanghe van Cohousing Projects (Wevelgem) en Elien Pieters van Gediflora (Oostnieuwkerke). Zij nemen het in de finale op tegen de Limburgse Caroline Rigo van Cent Pur Cent.

Eef Tanghe zet zich al jaren in voor cohousing. “Onze coöperatieve onderneming heeft een duidelijke missie: actief meebouwen aan een duurzame en ecologische samenleving via cohousing. Wij verlenen onze expertise aan bewonersgroepen, overheden, ontwikkelaars en grondeigenaars. We brengen mensen samen en helpen hen om samen de wijken van morgen te bouwen.”

Elien Pieters nam in 2013 het bedrijf van haar vader over. “Met het bedrijfsmotto ‘Dromen, Denken, Durven, Doen en Deure doen’ is het West-Vlaamse familiebedrijf Gediflora een wereldspeler op vlak van veredeling en vermeerdering van bolchrysanten. De nummer 1 blijven in de wereld is mijn doel.”

Beloftes

Naast de titel van Onderneemster van het Jaar gaan Markant vzw en Unizo ook op zoek naar de Belofte van het Jaar. Valérie Lemahieu van Jusré (Beernem) verdedigt de West-Vlaamse eer. “Jusré is vanuit een passie begonnen in mijn keuken. Onze koudgeperste juices, shots en drinks zitten bomvol vitamines en bevatten zero smaakversterkers of bewaarmiddelen. Niet alleen héérlijk maar ook gezond. JusRé staat garant voor een optimale en gezonde smaakbeleving”, klinkt het.

Valérie Lemahieu neemt het op tegen Melissa Van der Veken van MeSa VB (Vlaams-Brabant), Marylène Madou van het gelijknamige Marylène Madou (Limburg), Manon Acke van Two is a Crowd (Antwerpen) en Marjolein Van Dorpe van Ramoon (Oost-Vlaanderen).

Stemmen voor de Onderneemster en de Belofte van het Jaar kan hier tot en met 5 februari. De winnaressen worden bekend gemaakt op 4 maart.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.