https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee vriendinnen openen lunch- en koffiehuis Living in Lendelede: “Samen iets ondernemen”

Nele Vroman (links) en Hanne-Lore Lernout in hun nieuwe zaak Living. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Nele Vroman (links) en Hanne-Lore Lernout in hun nieuwe zaak Living. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Nele Vroman en Hanne-Lore Lernout, twee vriendinnen en leerkrachten aan het college van Zwevegem, openen op zaterdag 1 mei de gloednieuwe lunch- en koffiebar ‘Living’ in de Izegemsestraat 15. “Ons project liep wat vertraging op door de coronapandemie. We zijn heel blij dat we nu eindelijk een perspectief hebben om mensen te ontvangen.”

Bijzondere vriendschappen? Ja, die bestaan nog. Nele Vroman en Hanne-Lore Lernout hebben er zo een! Ze leerden elkaar kennen aan het college in Zwevegem waar ze beiden leerkracht zijn. Meer dan een jaar geleden besloten ze samen uit het onderwijs te stappen om een lunch- en koffiebar in de Izegemsestraat 15 in Lendelede te runnen. Hun project kreeg de naam ‘Living’. Op het logo staat er ‘The Dream’ onder. En dat is voor wie er vanaf 1 mei eens een kijkje gaat nemen letterlijk te nemen: een gezellige plek, waar je je thuis voelt en waar je mag genieten van het leven!

Nele Vroman (41) is geen onbekende in Lendelede. Ze is de partner van Benjamin Vermeersch van Benji’s Catering in de Heulsestraat. Nele heeft een diploma biologie. Hanne-Lore (39) Lernout is een Wervikse en met een diploma plastische opvoeding een creatieve geest. Haar achternaam doet je misschien spontaan denken aan Jo Lernout van het ter ziele gegane ‘Lernout & Hauspie’ uit Ieper, maar daar is Hanne-Lore geen familie van.

“Gelukkig maken”

Het onderwijs vaarwel zeggen en in onzekere coronatijden toch een nieuwe zaak starten, lijkt misschien voor velen een sprong in het onbekende, maar voor Nele en Hanne-Lore voelt dat zeker niet zo aan. “Ik voelde me niet meer honderd procent gelukkig in mijn job in het college”, zegt Nele. “Ik volgde ook loopbaanbegeleiding om uit te maken wat ik beroepsmatig nog wilde in het leven. Mensen gelukkig maken en ‘iets’ doen in Lendelede. En dat ‘iets’ werd na goed overwegen een lunch- en koffiebar runnen! En, na nog eens grondig nadenken, dit samen te doen met mijn vriendin en collega Hanne-Lore!” “Ik gaf van kleins af graag les en nog altijd”, vervolgt Hanne-Lore.

“Maar toen kwam Nele – we waren ondertussen al vele jaren goede vriendinnen – over haar droom vertellen. Ik vernam toen dat Patricia van tearoom Sint-Maartenshuis in Wervik ermee zou stoppen. Toch eens informeren of we daar niet zouden kunnen starten, dachten we. Samen gingen we een kijkje nemen, maar er was wel nooit iets concreets. Uiteindelijk hakten Nele en ik de knoop door en besloten we voluit voor ons eigen koffiehuis in Lendelede te gaan.”

Spannend

Ondertussen werd eind 2019 beslist het pand in de Izegemsestraat 15 aan te kopen, toen er nog helemaal geen sprake was van corona. “Daar was vroeger een schilderswinkel gevestigd”, zeggen ze. “Een huis met een charmante voorgevel. Omdat de coronapandemie uitbrak in maart werd ons project een spannender verhaal dan het zou geweest zijn zonder corona. De verbouwingen sleepten wel iets langer aan, maar we zijn uiteindelijk blij dat we nu eindelijk perspectief hebben en we op zaterdag 1 mei onze zaak kunnen opstarten”, vertellen de dames enthousiast.

concept

“Ons concept? Een lunch- en koffiebar waar zowel jong, minder jong als iets ouder welkom is. Vanaf 10 uur kan je bij ons terecht om een koffie, een aperitief of iets anders te verbruiken. ‘s Middags is het lunchtijd en serveren we onder andere toast, slaatjes, spag-hetti, tapas, bagels met pulled porc, seizoensgebonden suggesties zoals bijvoorbeeld asperges in mei, … In de namiddag kan je genieten van onze zelfgemaakte taart, koffie, pannenkoeken en zo meer. Alles wordt zoveel mogelijk bereid met verse producten.”

’s Middags krijgen de dames hulp van Benjamin, die voor alle duidelijkheid ook nog Benji’s Catering blijft runnen. “Sluiten doen we om 18 uur, alleen op vrijdagavond blijven we open tot 22 uur. Sluitingsdagen zijn dinsdag en woensdag. En het interieur? Lekker gezellig! Met warme kleuren en zachte stoffen. Volg de evolutie maar op onze facebookpagina (Living Lendelede).”

Schrik dat er tussen hen ooit wel eens een kortsluiting zou kunnen komen, hebben Nele en Hanne-Lore niet. “We zijn allebei dankbaar dat we dit project samen kunnen doen. We voelen mekaar goed aan en hebben allebei zin om te ondernemen. En we zijn ervan overtuigd dat er daar in een gemeente als Lendelede plaats voor is”, besluiten de dames.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten