Twee opvoedsters uit Gullegem maken evenementen en feesten mooier met Glitterbar

Steffi Dejaeghere (staand) demonstreert het schminken op Delphine Kesteloot. © foto EDB
Redactie KW

Delphine Kesteloot (28) en Steffi Dejaeghere (31), twee opvoedsters in Ter Vrije Aard van Groep Ubuntu x8K in Bissegem, startten onlangs hun Glitterbar.

Delphine en Steffi wonen beiden in Gullegem. Steffi is er opgegroeid en woont er samen met interieurontwerper Jonas De Poortere. “Samen tekenden we ons huis uit, daarin konden we onze creativiteit kwijt”, lacht Steffi. Het koppel heeft een zoontje Jeroom (2,5). Steffi is al 15 jaar bezig met schminken. “Telkens ik mijn schminkgerief uitzet, haalt Jeroom onmiddellijk ook een sponsje uit om op zijn gezicht te tekenen.”

Steffi was ook lid van circusclub De Scheve Smete in Kortrijk. Elke week was er oefenavond in Vetex. Ze mocht eens mee met een circusartiest waar ze met schminksters kon oefenen. “Op de duur ken je veel technieken.” Jaarlijks volgt Steffi ook de cursus JAMvention met verschillende workshops waar ze nieuwe technieken leert.

Delphine groeide op in Bissegem en woont samen met Stephen Decat. “We zijn zwanger”, vertelt Delphine trots. Steffi leert alles aan Delphine aan. Zo kunnen ze samen of apart geboekt worden. “Nu ik zwanger ben, heb ik veel tijd om de kneepjes van het vak te leren”, zegt ze. “Soms trekken we ook naar kleuterscholen om te oefenen.”

Ook in 3D op kinderfeestjes

Beide collega’s zijn creatief en vonden het fijn om dat ook te doen op een meer professioneel niveau. “We focussen ons op feestjes en evenementen”, vertellen ze. Ze richten zich niet enkel op kinderen maar ook op volwassenen: “We hebben een aanbod voor huwelijksrecepties of vrijgezellenfeestjes.” Met gouden tattoos maken ze vrouwen mooi en ook festivalglitters voor mensen die naar feestjes als Tomorrowland gaan, biedt De Glitterbar aan. Steffi schminkt ook soms zwangere buikjes.

Delphine en Steffi maken ook unicorn-hoorntjes met speciale klei. “Het is fijner dat we op kinderfeestjes ook in 3D kunnen werken in de plaats van alles te schminken. Voor feestjes in het thema ‘Frozen’ hebben we prinsessensieraden en op piratenfeestjes kunnen we met doodskoppen aan de slag. We werken volledig op maat van de klant. Alles maken we zelf.” Voor glittertattoos heeft De Glitterbar een snijplottertje. “We maken onze eigen sjabloontjes en bieden glittertattoos op maat aan. Zo kunnen we op bedrijfsfeestjes perfect het logo van het bedrijf maken. We werken op vraag ook met UV-reactieve glitters.” Daarnaast behoren festivaldots en speciale vlechten in het haar, eventueel met de nodige glitter ertussen, ook tot het aanbod.

Samenwerken met evenementenbureaus

Momenteel staan er verschillende communies op het programma, maar voor huwelijksrecepties, babyborrels en bedrijfsevenementen kunnen Delphine en Steffi het hele jaar door werken in hun Glitterbar. “We hopen ook samen te kunnen werken met evenementenbureaus. De Glitterbar is iets unieks waarmee we ons kunnen profileren.”

Steffi en Delphine werken met kwalitatieve producten en met biologisch afbreekbare glitters. De dames gebruiken ook mooie borstels. De glittertattoos kunnen drie tot vijf dagen blijven staan en zijn afwasbaar met olie. Betaling gebeurt per uur of per evenement, afhankelijk van welke formule er gekozen wordt. (EDB)

Info: je vindt De Glitterbar op www.deglitterbar.be en ook op Facebook en Instagram

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier