Twee nieuwe kapsalons openen de deuren: Het Haarpand en Salon Taisa

De officiële opening van kapsalon het Haarpand van Liesbeth Verhelle, met burgemeester Jan de Keyser.© GST
De officiële opening van kapsalon het Haarpand van Liesbeth Verhelle, met burgemeester Jan de Keyser.© GST
Redactie KW

Er waren enkele glunderende gezichten te zien bij Liesbeth Verhelle van kapsalon Het Haarpand en Taisa Vanlaere van Salon Taisa. Eindelijk mochten ze hun nieuw kapsalon openen in Hertsberge en Oostkamp.

De eerste dag van de heropstart van de kappers, zaterdag 13 februari, was ook de officiële opening van kapsalon het Haarpand van Liesbeth Verhelle (28) in de Proosdijstraat in Hertsberge.

Liesbeth groeide op in het kapsalon van haar moeder in Sint-Kruis. Ze studeerde als kapster af aan het KTA in Brugge waarna ze aan de hogeschool Vives een professionele bachelor secundair onderwijs behaalde in de vakken haarzorg en schoonheidszorgen.

“Daar heb ik ook de kans gekregen om buitenlandse stage te doen in Kenia waar ik hun manier van haar kappen en lesgeven heb gezien en ondervonden. Ik heb tijdens alle schooljaren in de weekends en vakanties ook altijd geholpen bij mijn moeder in haar kapsalon”, vertelt Liesbeth.

Sinds 2018 is ze zelfstandig kapster in bijberoep en ging ze bij haar klanten aan huis. Daarbij had ze maar één doel voor ogen: haar eigen kapsalon kunnen opstarten, wat nu met Het Haarpand werkelijkheid is geworden. Op de vraag of het de bedoeling is om ooit fulltime als zelfstandig kapster aan de slag te gaan, antwoordt ze: “Niet per se maar ik sluit niets uit.”

Kapper zijn en les geven

“Misschien neem ik in de toekomst wel iemand extra bij me in het salon die dan kan openhouden op de dagen dat ik moet lesgeven. Maar dat zijn nog maar ideeën. Ik heb een passie voor het kappersberoep en die passie deel ik ook graag met de toekomstige kappers dus ergens hou ik van de combinatie tussen zelfstandig kapper zijn en lesgeven.”

De verplichte sluiting was voor Liesbeth een verschrikkelijke periode. “Ik word gelukkig van mensen en hun haar mooi te maken, ik kan daar uren mee bezig zijn zonder dat het mij gaat vervelen”, klinkt het opgetogen. “Ik miste ook het sociale aspect van ons beroep. Ik ben gewoon van onder de mensen te zijn en met veel mensen een babbeltje te slaan. Dit viel jammer genoeg allemaal weg. Maar ik begrijp wel dat de gezondheid van iedereen op de eerste plaats komt.”

Een specifieke datum voor de opening was er eigenlijk niet voorzien. “Met het einde van de lockdown voor de kappers in zicht, leek dit me het ideale moment om ook hier met Het Haarpand officieel te starten. We werkten op het gemak verder aan de afwerking van de zaak maar toen ik hoorde dat de contactberoepen weer mochten starten, hebben we alles op alles gezet om het salon klaar te krijgen. Alles is nog niet volledig afgewerkt maar wel voldoende om de klanten op een deftige manier te ontvangen”, legt Liesbeth uit.

Ondertussen is Het Haarpand al twee weken open en de agenda van Liesbeth is goed gevuld. “Ik ben heel blij om opnieuw mijn passie te kunnen uitvoeren. Het is druk maar leuk druk. De tijd vliegt voorbij. Het is haast niet te geloven dat mijn zaak al twee weken open is”, besluit Liesbeth.

Kapsalon Taisa

Taisa Vanlaere (31) van kapsalon Taisa in Oostkamp heeft haar officiële opening moeten uitstellen. Het was de bedoeling om het kapsalon Taisa in de Hendrik Consciencestraat 30 in Oostkamp al begin november vorig jaar te openen maar daar besliste corona anders over.

Burgemeester Jan de Keyser knipte ook bij Taisa het lint door.© GST
Burgemeester Jan de Keyser knipte ook bij Taisa het lint door.© GST

Taisa Vanlaere heeft zeven jaar lang een eigen kapsalon gehad in Zwevezele en toen ze drie jaar geleden verhuisde naar de Walstraat in Oostkamp heeft ze in bijberoep gewerkt als kapster aan huis. Samen met haar partner heeft ze een gedeelte van hun huidige woning in de Hendrik Consciencestraat omgebouwd tot een kapsalon. “We waren zo goed als klaar om in november vorig jaar open te gaan. Door de verplichte sluiting hadden we nu wel de tijd om de details af te werken”, vertelt Taisa. “We hebben ook de tijd genomen om zelf te gaan flyeren want dat vind ik nog altijd iets persoonlijker dan sociale media. En met succes. De flyers hebben veel mensen aangesproken gezien het grote aantal mensen dat langs is geweest en een afspraak heeft gemaakt. Ik ontvang de klanten hier in een huiselijke sfeer en plaats hun veiligheid voorop. Zowel dames, heren als kinderen zijn welkom.”

Taisa werkt in haar eigen salon nu nog in bijberoep maar sluit niet uit dat ze later als kapster fulltime wil werken.

Het Haarpand is open op maandag, woensdag, donderdag en zaterdagnamiddag van 9 tot 18 uur en werkt enkel op afspraak. Een afspraak maken kan via 0492 43 86 06. Meer info op de Facebookpagina.

Kapsalon Taisa is open na afspraak via 0472 44 75 63.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.