Twaalfde Horecabeurs in Bredene verwacht 7.000 bezoekers

Het Autonoom Gemeentebedrijf Bredene (AGB) organiseert voor de 12de keer zijn Horecabeurs in het MEC Staf Versluys in Bredene. De organisatoren rekenen ook dit jaar op ruim 7.000 professionele bezoekers. De beurs is daarmee de grootste van de kust.

© MM

“Professionals uit de horecasector kunnen zich vanaf maandag opnieuw laten inspireren tijdens een reeks infosessies of de zintuigen laten prikkelen bij een bezoek aan de 183 standhouders“, geeft toerismeschepen Alain Lynneel aan. “Het MEC Staf Versluys en de aanpalende aluhallen herbergen straks 7.000 m² aan vaak innoverende horecaproducten. Nieuw dit jaar is dat de beurs op donderdag al om 11u00, twee uur vroeger dan de andere dagen, opengaat. De laatste beursdag eindigt om 17 uur.”

Fonds Emelie Leus

Dit jaar werkt de Horecabeurs voor het eerst samen met het Fonds Emelie Leus. “Dit fonds richt zich op preventie van rijden onder invloed. Emelie Leus kwam in 2009 om het leven nadat ze aangereden was door een dronken chauffeur. Haar vader Vincent richtte om de herinnering aan Emelie levendig te houden daarop het Fonds, dat sensibiliseringscampagnes organiseert, op”, legt burgemeester Steve Vandenberghe uit.

“Aan de uitgang van het MEC zal tijdens de beurs een alcoholscan aanwezig zijn. Zo kan iedere bezoeker testen of het nog verantwoord is om met de wagen naar huis te rijden.” Enkele standhouders zullen tijdens de beurs ook alcoholvrije alternatieven aanbieden. “Hun producten zullen een prominente plaats krijgen op de beurssite. De slogan ‘Don’t drink and drive’ zal overal terugkomen.”

Meer parkeerplaats en shuttlediensten

Ook met het comfort van de standhouders werd volgens Magali Vanhaeren van het AGB rekening gehouden. “Er is dit jaar een extra parking voorzien op Parking Zandstraat. Een shuttledienst zal voor het vervoer van en naar de beurs zorgen. Op die manier komen er extra parkeerplaatsen voor de bezoeker vrij. Die laatste kan nu ook parkeren op Camping Veld & Duin (op maandag, dinsdag en donderdag). De shuttledienst tussen parking Markt en het MEC blijft behouden.”

Een nieuw beursplan moet de beschikbare ruimte optimaal benutten. “Vorig jaar gebruikten we nog een etagetent maar die bleek niet ideaal. We hebben deze keer gekozen voor een grotere gelijkvloerse tent. De nieuwe indeling zorgt zo voor een toename van de totale beursvloer met 500m².” De bezoekers zullen ook volgens een vast traject door de beurs geloodst worden. “Zo krijgen alle standhouders alle bezoekers over de vloer”, aldus nog Vanhaeren.

Samenwerking met scholen

Hogeschool Vives organiseert dit jaar twee masterclasses (“Blurring the new sales” en How to optimize your menu”). Het Ensorinstituut/ The Foodbox zal de cateringdienst voor de standhouders verzorgen. “Zo kunnen de leerlingen een volledig leertraject doorlopen. Van kostprijsbepaling over organisatie en klantencontact tot bereiding van het product”, aldus schepen Lynneel.

Hogeschool Vives zal samen met het Ensorinstituut terug te vinden zijn op stand 2024 in hall 2, waar ze geïnteresseerden zullen informeren over de verschillende opleidingen. “Net als de voorbije jaren is er ook een mooie samenwerking met campus Sint-Jozef van de school Petrus en Paulus. Hun leerlingen zullen instaan voor het onthaal van de bezoekers en de vestiaire.”

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.