Twaalf nieuwe Q-labels voor de kustregio

De zaakvoerders van de twaalf ondernemingen met nieuwe Q-label en gedeputeerde Franky De Block, Algemeen Directeur Westtoer, Stefaan Gheysen Directeur en schepen van Toerisme De Haan Marleen De Soete. © (AV)
Redactie KW

Dinsdag kregen twaalf toeristische ondernemingen een eerste Q-label uitgereikt. 32 ondernemingen kregen een verlenging van hun label.

Veel ondernemend volk gisteren in het Belle Vue hotel in De Haan waar de labels werden uitgereikt. De ondernemers blijken trots te zijn op hun label en zien er ook de voordelen van in maar ook directeur Stefaan Gheysen van Westtoer is bijzonder tevreden: “We zijn één van de meest vooruitstrevende regio’s in West-Europa net door de dynamische ondernemingen. We krijgen zeer positieve reacties op het project van het Q-label. Het mooie aan het label is dat ook de medewerkers mee in het verhaal getrokken worden.”

De twaalf nieuwe labels werden verdiend door Hotel Azaert, Hotel Helios en Natuurpunt bezoekerscentrum Uitkerkse Polder in Blankenberge, B&B Amylia en Vis- en zeevruchtenrestaurant Villa de Torre in De Haan, Vakantiewoning De Wulpenbrug, Sea Nat GCV in Koksijde. Voor Oostende waren dat B&B Azee, restaurant Belle de Jour, Hotel Botteltje, Cultuurcafé De Grote Post en Hotel De Hofkamers.

In totaal werden in de tien jaar dat dit project loopt al 129 Q-labels uitgereikt aan de kust. Ook in het hinterland worden de labels uitgereikt in totaal goed voor 284 labels. De ondernemingen volgen onder meer een kwaliteitstraject dat bestaat uit een opleiding en individuele begeleiding op maat en ze maken een kwaliteitsdossier op. Daarna staan ze voor een jury om hun zaak te verdedigen.

(AV)