TVH Waregem viert drie jaar Nudge met opening van eigen park

Dinsdag was er de officiële opening van TVH Park. © GV
Redactie KW

TVH in Waregem vindt het belangrijk dat de werknemers een gezond leven leiden. Om ze daarbij te helpen, startten de zaakvoerders drie jaar terug met ‘TVH Nudge’. Deze verjaardag werd gevierd met de opening van een nieuw aangelegde groenzone, ‘TVH Park’.

Een ‘nudge’ betekent ‘een duwtje in de goede richting’ en tracht met positieve stimulatie het gedrag te sturen. Het project bij TVH tracht een omgeving te creëren waarin mensen betere keuzes maken. Binnen Nudge kaderen verschillende acties om de medewerkers een gezonde levensstijl aan te leren.

In diezelfde gedachte legde TVH ook een groenzone aan bij het bedrijf, waar medewerkers hun middagpauze kunnen doorbrengen. In die zone staan picknickbanken naast een vijvertje, kan je een partijtje petanque spelen op één van de drie petanquebanen, is er een basketbalveld of kan je joggen op de Finse piste.

Dinsdag was er de officiële opening van TVH Park, zoals de groenzone heet. Alle medewerkers werden er getrakteerd op een ijsje. “We willen dat alle collega’s zich goed voelen bij TVH. We merken dat sollicitanten die iemand kennen bij TVH vaak al gehoord hebben van de Nudge-acties. Dat betekent dat onze acties geliefd zijn, en daar zijn we best trots op”, vertelt Vanessa Dutrieue, Director Talent & Communication bij TVH.

Activity tracker challenge

Ondertussen is TVH 3 jaar bezig met zijn Nudge-programma en is men tevreden met het resultaat. Zo zijn er yoga-sessies, fitheidstesten, wekelijks vers fruit voor iedereen, een fitwandeling… “De activity tracker challenge is ondertussen al aan zijn vierde editie toe. Daarin gaan de deelnemers de uitdaging aan om in een periode van drie maanden gemiddeld minstens 8.000 stappen per dag te zetten. Via het bedrijf kopen ze een Garmin activity tracker aan, waarbij het aantal stappen via een app wordt bijgehouden. Haalt een deelnemer dit minimum, dan krijgt hij een deel van de aankoopprijs terugbetaald. In totaal namen al 446 collega’s deel. Voor sommigen was het zelfs de aanleiding om ook te trainen voor de Dodentocht“, besluit Vanessa Dutrieue.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier