TVH neemt Battery Supplies uit Deerlijk over

Battery Supplies, gelegen in de industriezone Deerlijk-Waregem, wordt overgenomen door TVH.
Battery Supplies, gelegen in de industriezone Deerlijk-Waregem, wordt overgenomen door TVH.
Redactie KW

TVH, een wereldspeler op het gebied van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouwmachines en landbouwtractoren, heeft de aandelen verworven van Battery Supplies uit Deerlijk en de dochterondernemingen in Meyzieu (Frankrijk) en Erftstadt (Duitsland).

Battery Supplies, opgericht in 1999, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd als shop voor de levering van batterijen, batterijladers en -accessoires, alsook voor onderhouds- en reparatiediensten.

“Waardevolle bijdrage”

“We hebben de afgelopen jaren al zij aan zij samengewerkt en we zijn ervan overtuigd dat de toekomstbestendige technische productexpertise en uitgebreide marktkennis van Battery Supplies een waardevolle bijdrage zullen leveren aan de technische mogelijkheden van TVH”, verduidelijkt CEO van TCV Parts Holding Dominiek Valcke. “ We zijn ons ervan bewust dat de behoefte aan batterijen en aanverwante producten door de toenemende elektrificatie in onze kernmarkten steeds belangrijker zal worden en zelfs zou kunnen worden uitgebreid tot buiten onze bestaande markten. We kijken ernaar uit om deze opties samen met het Battery Supplies-team te onderzoeken.”

Battery Supplies heeft 80 mensen in dienst en is goed voor een jaaromzet van meer dan 43 miljoen euro. Het bedrijf beschikt over een totale database van 54.000 artikelnummers, waarvan er 6000 in voorraad zijn. Battery Supplies blijft autonoom opereren vanuit haar huidige kantoren en magazijnen onder leiding van het huidige managementteam. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier