Totaalaannemer All-Bouw, met bijna de helft vrouwen in het team, breekt records

De dames van All-Bouw nemen hun helm af, of toch bijna allemaal. (gf)
De dames van All-Bouw nemen hun helm af, of toch bijna allemaal. (gf)
Wouter Vander Stricht

In de bouw moeten de vrouw voor hun stekje vechten, maar bij All-Bouw in Roeselare is bijna de helft van de personeelsleden een vrouw. Al bevinden zich die voornamelijk op de binnendienst.

Deze week publiceerde Confederatie Bouw een artikel omtrent het aandeel vrouwelijke werknemers in de bouwsector. Recente studies tonen aan dat het aantal vrouwelijke werknemers in de bouwsector negen procent op het totaal bedraagt, ten opzichte van een 7,8 procent in 2014.

De Roeselaarse totaalaannemer All-Bouw telt 22 personeelsleden. Statistisch gezien zouden er dus, van alle personeelsleden, amper 2 vrouwen tewerkgesteld worden. Toch is 41 procent van de personeelsleden een vrouw.

Juiste profiel, ongeacht geslacht

Van de 17 werknemers op de binnendienst telt All-Bouw maar liefst negen vrouwen. Meer dan de helft dus. Ook de meer mannelijke functies worden door de vrouwen ingevuld. Naast de typische functies als onthaal en onderhoud zijn vrouwen ook vertegenwoordigd op de afdelingen boekhouding, marketing, ontwerp, planning en zelfs werkvoorbereiding en directie. “De tijd van de klassieke rolverdeling is voorbij. Wie solliciteert bij All-Bouw wordt steeds geëvalueerd op basis van competenties. Of je nu man of vrouw bent, we streven naar het juiste profiel bij de juiste jobinhoud. We zijn steeds op zoek naar mensen die zich durven geven, die er volledig voor gaan. Per toeval zijn dit de laatste jaren steeds vrouwen gebleken. Enkel op de buitendienst, op de werf dus, hebben we momenteel geen vrouwen vertegenwoordigd. Al kan dat uiteraard in de toekomst nog veranderen”, Aldus zaakvoerder Simon Alleman.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.