Topgerechten van Huis Van Wonterghem nu ook in AD Delhaize Vichte en Wevelgem te vinden

Filip Defoirdt van AD Delhaize Vichte en Gregory Van Wonterghem van Huis Van Wonterghem zijn in de wolken over de samenwerking.© Olaf Verhaeghe
Filip Defoirdt van AD Delhaize Vichte en Gregory Van Wonterghem van Huis Van Wonterghem zijn in de wolken over de samenwerking.© Olaf Verhaeghe
Philippe Verhaest

U wil tijdens de feestdagen uw bubbel trakteren op een gastronomisch feest? Dan bent u bij AD Delhaize en Vichte en Wevelgem aan het juiste adres. Daar zijn vanaf nu zowel topgerechten als kant-en-klare maaltijden van het Kuurnse feestzalencomplex Huis Van Wonterghem te verkrijgen.

Twee lokale ondernemers die elkaar een duwtje in de rug willen geven tijdens deze bizarre tijden, zo kan je de samenwerking tussen Huis Van Wonterghem uit Kuurne en AD Delhaize uit Vichte noemen.

Gregory Van Wonterghem zag dit jaar een resem feesten en evenementen in het water vallen en blies daarom de Foodbox in het leven: een concept waarbij verenigingen en bedrijven een feestmaal kunnen samenstellen en dat hun leden of werknemers bezorgen. Een schot in de roos, klinkt het bij de zaakvoerder. “We verzorgden op die manier het jaarlijkse Sint-Barbarafeest van enkele brandweerzones uit de buurt en heel wat bedrijven tonen interesse. Zo zal gereedschapsproducent Makita een Foodbox aan alle Belgische werknemers bezorgen. Daarvoor reed ik met een proefset naar het hoofdkwartier in Tervuren, zodat de Japanse ceo onze creaties kon proeven. En ook het Roeselaarse pastabedrijf Soubry maakt al gebruik van onze diensten. Hoopgevend.”

Laagdrempelig

Nu worden de culinaire toppers van Huis Van Wonterghem op een nog meer laagdrempelige manier aangeprezen. “Onze cateringdienst bestaat al enkele jaren en draait op volle toeren, maar een leuke samenwerking met Filip Defoirdt van AD Delhaize in Vichte mondde uit in een nieuw plan. Vanaf nu zijn zowel onze klant-en-klare gerechten als onze afhaaltraiteurdienst in hun supermarkt te vinden. En ook AD Delhaize uit Wevelgem stapt mee in het project.”

Thimothy Peelaers, Mélanie Loosveldt, Gregory Van Wonterghem en Filip Defoirdt.© Olaf Verhaeghe
Thimothy Peelaers, Mélanie Loosveldt, Gregory Van Wonterghem en Filip Defoirdt.© Olaf Verhaeghe

Het concept is eenvoudig, zegt Filip Defoirdt. “Wij waren op zoek naar een manier om ons verder te onderscheiden van andere supermarkten en wilden topgerechten aanbieden. Alleen hebben wij daar noch de ruimte nog de chef-koks voor in huis. Daartegenover staat dat de professionele keuken van Huis Van Wonterghem in deze tijden van maandag tot woensdag quasi er ongebruikt bij ligt en daarom besloten we de handen in elkaar te slaan.” In Vichte en Wevelgem vind je in de winkelrekken nu heerlijke bereide gerechten als coq au vin, hertenkalfstoofpotje en dorade, maar met het oog op de feestdagen wordt ook een afhaalpunt van het ondertussen gerenommeerde Van Wonterghem Catering geïnstalleerd. “Klanten kunnen bij ons in Vichte en Wevelgem hun bestelling doorgeven. Die wordt dan in Kuurne klaargemaakt en alles kan gewoon bij ons afgehaald worden. Een win-winsituatie: wij breiden ons gamma op een kwalitatieve manier uit, Huis Van Wonterghem kan via deze weg nieuwe klanten aanboren en de consument krijgt de absolute top geserveerd.”

Gregory knikt. “We kunnen dan voorlopig wel geen gasten in onze zalen ontvangen, op deze manier is het wel mogelijk om de mensen bij hen thuis – op een erg betaalbare manier – in de watten te leggen. Dit smaakt naar meer.”

Alle gerechten zijn ook via vanwonterghemcatering.be te bestellen.

 © GF
© GF

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.