Ludovic en Arnaud leerden elkaar kennen doordat ze beiden door vlees gepassioneerd zijn. Arnaud woont met zijn vrouw en twee kinderen in Sint-Denijs. Hij is al actief in de vleessector voor supermarkten en wou ook nog een project voor 'beter' vlees opstarten.
...

Ludovic en Arnaud leerden elkaar kennen doordat ze beiden door vlees gepassioneerd zijn. Arnaud woont met zijn vrouw en twee kinderen in Sint-Denijs. Hij is al actief in de vleessector voor supermarkten en wou ook nog een project voor 'beter' vlees opstarten.Ludovic is kok en samen met zijn vrouw Charlotte Vanlerberghe (32) runt hij restaurant Argendael in Bellegem. Enkele jaren geleden kwam hij op het idee om embryo's van het Amerikaanse ras Black Angus over te brengen naar België. "Bij een landbouwer brachten we die in draagkoeien in. Nu beschikken we zelf over enkele koeien en kunnen we embryo's creëren." Ludovic blijft zich naast zijn restaurant bezighouden met de genetica. "Het is een labo voor dekstieren die uitgestuurd worden naar onze kweekbedrijven in Polen en Frankrijk."In Frankrijk en Polen worden de kweekbedrijven gerund door respectievelijk een Wevelgems en een Meulebeeks gezin. Daar kunnen de runderen 2 jaar grazen in alle rust. In Polen is daarvoor een gebied van 2.500 hectare en in Frankrijk 200 hectare. Daarna gebeurt het afmesten bij Arnaud in Helkijn. Hij zorgt voor een uitgekiend dieet voor de smaak, het mondgevoel en finesse van het vlees. "Die afmesting zorgt ervoor dat de 'marmering' (dooradering van streepjes vet, red.) in het vlees toeneemt." Als ze 28 tot 30 maanden zijn, worden de dieren in België geslacht. "We hebben nu al om de twee weken slachtingen en lanceren ons label 'Angus Grand Cru' op 7 en 8 oktober op Chef 19 in Kortrijk Xpo. Black Angus is een stevig maar zachtaardig runderras met roots in Schotland en de VS.Annabel Cornette (28), de zus van Ludovic zal twee dagen per week uitvoeren en verkopen. Annabel woont in Kortrijk met haar vriend en dochtertje Alixe (3 maand). Ze runt afslankcentrum Vitruvio Bodyshaping en zal dit combineren met de verkoop voor Angus Grand Cru. "Mijn broers enorme passie zorgde ervoor dat ik graag meestapte in het verhaal. Ik geloof uiteraard in het product en was blij een handje te kunnen helpen aan zijn droom. Het is uiteraard volledig anders dan mijn afslankcentrum, maar net dat vind ik zo leuk", zegt ze.