Topchef Kobe Desramaults maakt eigen picon voor Heuvellandse wandelroute

Francky Vanacker nipt al even van de nieuwe picon, gemaakt door Kobe Desramaults van In De Wulf. © EF
Redactie KW

De nieuwe picon heeft een iets andere smaak dan de traditionele en bevat onder andere een wit bier.

Toerisme Heuvelland lanceerde zowat een jaar geleden de Piconroute. De korte wandeling tussen Loker en de Rodeberg is een groot succes. Het proeven van de picon, hét streekaperitief van Heuvelland, is daar natuurlijk niet vreemd aan. Nu wordt door diezelfde toeristische dienst van Heuvelland het arrangement nog wat verfijnd. Deelnemers moeten voortaan hun piconroute zelf in mekaar puzzelen en kunnen ook proeven van een nieuwe picon, naar een recept van sterrenchef Kobe Desramaults.

Anders dan gewoonlijk

De eerste puzzel is een landschappelijk tafereel waarbij gasten overvloedig van een picon proeven. “Deze puzzel wordt een mooie herinnering aan ons arrangement”, zegt Franky Vanacker, één van de initiatiefnemers van de piconroute. “De tweede puzzel brengt de deelnemers op de juiste route. Op de stopplaatsen wordt vanaf nu ook de nieuwe picon, naar een recept van Kobe Desramaults, geserveerd.”

De sterrenchef is zelf nochtans niet echt een grote piconliefhebber. “Ik vind picon net iets te sterk als aperitief”, zegt hij. “Vandaar ook dat ik die typische piconsmaak heb doorprikt door heel wat specifieke ingrediënten toe te voegen. Denk maar aan een waaier van kruiden, of aan appelsap waarin stekelbessen zijn verwerkt. Net die stekelbessen geven die andere smaak aan de picon dan iedereen gewoon is.” De sterrenchef werkte de picon af met een wit bier.

(MDN)