Top Pony leert je omgaan met paarden

V.l.n.r.: Ann Prolon, Eaben Desmet, Tomas Eladlia, Lies Debaillie, Jolien Lietaer, Elise Desmet, Aline Desmet en Sofie Devos. © WO
Redactie KW

In een uithoek van Lauwe kunnen kinderen voortaan leren omgaan met paarden dankzij Top Pony vzw. De vereniging kwam tot stand nadat Lies Debaillie (25) en Tomas Eladlia (34) de handen in elkaar sloegen.

“We merkten dat er bitter weinig plaatsen zijn waar je als kind kan leren omgaan met een paard”, steekt Lies van wal. “Heel wat rijscholen hebben veel leerlingen, waardoor het misschien wat moeilijker is om dit te organiseren. Daarom werken wij enkel met privélessen zodat we ons volledig kunnen toeleggen op de samenwerking tussen mens en dier.”

“Zowel recreatieve als competitieve rijders zijn hier welkom”, pikt Tomas in. “Het maakt op zich niet uit wat het doel is, we begeleiden iedereen persoonlijk. Meer nog dan het rijden alleen zetten wij in op de mechaniek van het paardrijden en vooral op paardvriendelijkheid.”

Tomas en Lies, beiden voorzien van een ruime ervaring binnen de paardensportwereld, kozen specifiek voor lessen met pony’s.

Kalm en lief

“We werken met grote ponyrassen omdat die erg kalm en lief zijn, ideaal wanneer we kinderen willen leren omgaan met paarden. Mens en paard communiceren op een verschillende manier en de kunst bestaat erin om elkaar te leren begrijpen. Een pony is erg receptief en kalm, kalmte die uitstraalt op de kinderen.”

Wie wil leren omgaan met paarden en pony’s kan voor meer info terecht op de Facebookpagina van Top Pony. Lies en Tomas werken enkel op afspraak. (CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier