Tom Vandenkendelaere wordt nieuwe ceo van Belgapom

© STEFAAN BEEL
Olaf Verhaeghe

Schepen van Roeselare en oud-Europarlementariër Tom Vandenkendelaere is vanaf januari 2021 de nieuwe ceo van Belgapom, de Belgische beroepsvereniging voor aardappelhandel en -verwerking. De Roeselaarnaar volgt Romain Cools op die na een carrière van 30 jaar bij Belgapom afscheid neemt.

Vanaf januari volgend jaar is Tom Vandenkendelaere (35) de nieuwe ceo van Belgapom, de beroepsvereniging voor Belgische aardappelhandel en -verwerking. De Roeselaarnaar was tussen 2014 en 2019 Europees Parlementslid voor CD&V en is vandaag actief als interim-schepen in de Rodenbachstad als vervanger van federaal minister Nathalie Muylle. Daarnaast is hij ook zelfstandig adviseur inzake Europees landbouwbeleid.

Als nieuwe ceo van Belgapom volgt hij Romain Cools op. Die laatste neemt eind 2020 na een carrière van maar liefst dertig jaar afscheid van Belgapom. “Romain blijft actief tot 1 juli 2021 om zijn jonge opvolger te adviseren”, stelt Marc Van Herreweghe, voorzitter van Belgapom. “Hij mag terugblikken op een uitzonderlijk rijke carrière, niet alleen bij Belgapom maar ook bij Vegebe, de Belgische federatie van de verwerkte groenten. Romain Cools is een begrip in de wereld van de agrovoeding.”

Grote schoenen dus om te vullen voor Tom Vandenkendelaere, die vol vertrouwen uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging. “Het is mijn ambitie om de groei van deze sector nog verder kracht bij te zetten en zo de sterke positie van ons land in de wereld te verdedigen en te versterken”, stelt hij. “Ik ben Romain dankbaar voor de kans en kijk ernaar uit om samen zorgvuldig de overgang te kunnen voorbereiden.” Ik ga me met volle trots inzetten voor ‘onze’ aardappel en zijn vele afgeleide producten.” “Ik ben blij met Tom als mijn opvolger”, voegt de afscheidnemende Romain Cools nog toe. “Ik herken mezelf in zijn engagement en gedrevenheid.”

Tom Vandenkendelaere zal naast de functie van Belgapom-ceo ook als directeur fungeren van FVPhouse, de dienstenkoepel van de federaties uit de handel in en verwerking van aardappelen, groenten en fruit. Wat de impact van zijn nieuwe functie op de verdeling van de schepenambten in Roeselare betekent, moet nog blijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier