Tom Helsen lanceert nieuwe plaat (en taart) bij bakker uit Sint-Michiels

Bakker Kristof Cloet uit de Dorpsstraat in Sint-Michiels kreeg in primeur de cover van Tom Helsens nieuwe album te zien en daar was een goede reden voor.

Dat nieuwe album heet immers ‘Cupcakes’ en de Brugse bakker, die bekend staat als een verwoed Twitteraar, mocht de hoes ervan bij wijze van promostunt namaken in de vorm van een taart. “Tom en ik zijn allebei heel actief op Twitter. Langs die weg heb ik het idee voor die taart aan hem voorgesteld, want ik wist toevallig ook dat hij alles in eigen beheer doet”, zegt Kristof Cloet, die nooit om een promostunt verlegen zit.

Zo lanceerde hij in 2014 WK-eclairs, blauw/zwarte pralines toen Club Brugge landskampioen werd en voor Karl Vannieuwkerke een wielrennertje ter gelegenheid van diens tv-programma Merci Merckx. “Ook Marc Coucke, Sven Ornelis en Slimste Mens Xavier Taveirne staan tussen mijn Twittercontacten. Tom Helsen en ik hebben zo’n beetje dezelfde stijl op Twitter, we nemen allebei geen blad voor de mond”, aldus Cloet, die de singer-songwriter maandagmiddag over de vloer kreeg in zijn bakkerij.

“Hij is de taart persoonlijk komen aansnijden en heeft daarvan een promofilmpje ingeblikt voor de sociale media. Ook mooie reclame dus voor mijn bakkerij”, klinkt het. Cloet is bovendien één van de acht uitverkoren bakkers waar Tom Helsen zijn nieuwe album op Valentijnsdag gaat lanceren. Die rondrit start al om 7 uur ‘s morgens in Oostende, een uurtje later wordt hij verwacht in Sint-Michiels waar hij een tweetal nummers zal brengen en er ook een selfie met de zanger genomen kan worden. Kristof Cloet deelt dan bovendien gratis cupcakes uit aan zijn klanten. “Zelf heb ik ondertussen ook al twee nummers uit het nieuwe album gehoord en ik was meteen verkocht”, aldus Cloet. De liefde blijkt wederzijds. “Cloet is een geweldige bakker, mijn schoonzus komt hier af en toe zelfs speciaal uit Gent negerinnentetten halen”, laat Tom Helsen weten.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.