Toerist in eigen stad (7/8): doe eens alsof je Mario of Luigi bent

Sébastien Millecam bedacht zelf het concept van BattleKart. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Deze zomer blijven we meer dan ooit veilig thuis. Natuurlijk is het dan fijn om iets te eten op de Grote Markt en te genieten van het zonnetje aan de verlaagde Leieboorden. Maar Kortrijk heeft heel wat meer te bieden dan de Broeltorens en het Begijnhof. De Krant van West-Vlaanderen verlaat de gebaande paden en neemt je de hele zomer mee naar de mooiste verborgen plekjes en onverwachte activiteiten in Kortrijk. Vandaag wanen we onszelf Mario en Luigi en gaan we langs bij BattleKart in Kortrijk Xpo.

Ben jij ook verzot op computerspelletjes zoals Mario Kart? Dan is BattleKart zeker iets voor jou. Je rijdt er niet alleen rond met een kart op een steeds veranderend parcours, meer dan 50 projectoren zorgen ervoor dat je je tegenstanders kan bekogelen met virtuele olievaten of raketten. Een VR-bril of zelfs helm heb je niet nodig. Alles gebeurt recht voor je neus. En dat aan nog hogere snelheden dan op een traditioneel kartcircuit.

Klinkt gevaarlijk? “Helemaal niet”, aldus bedenker en zaakvoerder Sébastien Millecam (31). “Het is zelfs een stuk veiliger dan een traditioneel circuit. Onze karts zijn elektrisch. Dat wil niet alleen zeggen dat ze niet stinken, dat wil ook zeggen dat je je tegenstanders niet kan aanrijden. De karts vertragen automatisch, ook als je het circuit probeert te verlaten bijvoorbeeld.

Je kan zelfs live thuis meevolgen wat je vrienden aan het doen zijn

Sébastien bracht zijn lagere school in Rekkem door, maar woont nu in Moeskroen. Daar runt hij al vijf jaar de eerste BattleKart ter wereld. “Ik kwam op het idee voor BattleKart toen ik nog studeerde aan de universiteit”, vertelt hij. “Ondertussen heb ik het idee geperfectioneerd en ben ik klaar om Europa te veroveren. Kortrijk was eerst aan de beurt, binnenkort volgt Frankrijk.”

Tot middernacht

In totaal zorgen 54 projectoren, 36 karts en twee pistes voor een unieke ervaring in Hal 4 van Kortrijk Xpo.

“BattleKart is heel intuïtief”, vertelt de zaakvoerder. “Bij het traditionele karten krijg je eerst een uitleg van een half uur. Bij ons is dat niet nodig. Je stapt in je kart en sjeest er op los. En dat is niet de hele tijd langs dezelfde route. We hebben bijvoorbeeld spelletjes waarbij je kleurrijke bollen verzameld die willekeurig op het parcours verschijnen. Zo verleng je de staart die aan je kart groeit. Kom je in aanraking met de randen van de piste of de staart van je tegenstanders? Dan verlies je alle vruchten van je inspanning. Of wat dacht je van een potje Battlefoot? Waarbij je de bal met je kart in het doel van je tegenstander moet krijgen? De mogelijkheden zijn oneindig”, klinkt het enthousiast.

De hoge veiligheid van de karts maakt dat ze werkelijk voor iedereen geschikt zijn. Wie toch liever toekijkt, kan dat doen vanuit de cafetaria op een gigantisch virtueel scorebord of zelfs van thuis uit. “Op onze website kan je live volgen wat je vrienden aan het doen zijn”, aldus Sébastien. “Later is het de bedoeling dat wie vanop afstand toekijkt, ook kan deelnemen door bijvoorbeeld raketten af te vuren. Dat zijn we nu volop aan het ontwikkelen.”

Ook zin gekregen om je innerlijke raceheld los te laten? Je vindt BattleKart in hal 4 van Kortrijk Xpo. Je kan er elke namiddag terecht, behalve op maandag. In het weekend blijft het circuit open tot middernacht.

Info: reserveren op kortrijk.battlekart.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier