Zwevegem speelt in op wandelhype

Schepen Raf Deprez test alvast de geocacheroute uit in het landelijke Sint-Denijs.©Geert Vanhessche
Schepen Raf Deprez test alvast de geocacheroute uit in het landelijke Sint-Denijs.©Geert Vanhessche
Redactie KW

De Zwevegemse sportdienst speelt in op de wandelhype die tijdens de coronaperiode is ontstaan. Ze ontwikkelde een rolstoelvriendelijke geocache-tocht langs de landelijke wegen in Sint-Denijs.

Al sinds de eerste lockdown wordt Vlaanderen overspoeld door wandelaars. Iedereen gaat op zoek naar leuke plekjes in eigen streek. “Ook in Zwevegem merkten we veel wandelaars op. Het leek ons daarom het ideale moment om een nieuwe wandeling te creëren in Sint-Denijs,” stelt sportschepen Raf Deprez (CD&V).

Geocache schatten

De omgeving van Sint-Denijs en Moen is gekend als een wandel- en fietsparadijs. De nieuwe tocht, een rolstoel- en buggyvriendelijke wandeling die de naam ‘Door De Velden’ kreeg, is zes kilometer lang en start aan het Sportcentrum van Sint-Denijs. Om de route wat uitdagender te maken werden er onderweg enkele geocache-schatten verstopt. “Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS-coördinaten. Met de Geocaching app op je smartphone kan je eenvoudig aan de slag. Voor wie het toch iets moeilijker lijkt, verwijs ik graag naar onze website waar we een achttal zaken over geocaching uitleggen. Waarnaar je op zoek gaat, is altijd een raadsel en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.”

Rolstoelvriendelijk

De schepen gaat er prat op dat de route ook toegankelijk is voor rolstoelen en buggy’s. “We vonden het belangrijk dat de geocaches verstopt werden op een bereikbare, maar toch verborgen plaats voor rolstoelgebruikers. Zo kan iedereen de uitdaging aangaan en de schatten zoeken, vinden en openen.”

Het is tevens de bedoeling om van de tocht een totale beleving te maken. “Onderweg is er ruimte om de picknick te verorberen en ook het speelpleintje ‘De Kikkertuin’ is een ideale plaats om even halt te houden, uit te rusten en een hapje en een drankje te nuttigen,” besluit Raf Deprez. (GV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.