Wouter Deboot fietst door provincie voor Westtoer

Wouter houdt onder meer halt bij de Tontekapel in Zwevegem. (gf)
Wouter houdt onder meer halt bij de Tontekapel in Zwevegem. (gf)
Bert Vanden Berghe

Provinciebedrijf Westtoer wil onze fiets- en wandelroutes in de kijker zetten, dus klopten ze aan bij televisiemaker en wielerfanaat Wouter Deboot. Hij pikte al enkele leuke verhalen op in Kortrijk en Diksmuide.

Om de fiets- en wandelroutes in kijker te plaatsen, gaat Westtoer in de komende jaren op zoek naar de mooie verhalen langs de routes. Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De interesse voor fietsen en wandelen blijft groeien. In 2020 noteerde Westtoer ruim zes miljoen fietsers op de fietsnetwerken. Op eigentijdse wijze zorgt Westtoer voor nieuwe inspiratie om te voet en per fiets West-Vlaanderen te ontdekken. De ontmoetingen en het ontdekken van de streekgebonden producten zorgen voor extra betrokkenheid.” De eerste twee verhalen brengen fietsers naar de hoeve- en streekproducenten rond Kortrijk en Diksmuide. Op de stopplaatsen kunnen fietsers ook proeven van de lokale smaken. De adressen maken deel uit van ‘100% West-Vlaams’ en ‘de Week van de Korte Keten’ (van 17 tot 24 mei).

Met het project wordt ook de korte keten in de verf gezet. (gf)
Met het project wordt ook de korte keten in de verf gezet. (gf)

Ambassadeur van de routes rond Kortrijk en Diksmuide is televisiemaker en fietsfanaat Wouter Deboot. De West-Vlaming fietste voor Iedereen Beroemd dwars door Amerika en Oceanië. Wouter is enthousiast over de fietstroeven in West-Vlaanderen: “Ook ik heb als wereldreiziger de mooie plekjes in mijn eigen land leren appreciëren. In de streek rond Kortrijk en Diksmuide zijn prachtige verhalen te ontdekken. Fietsen en lekker eten onderweg: meer heeft een mens niet nodig”.

De eerste video’s met Wouter Deboot zijn te bekijken via www.westtoer.be/fietsroute-kortrijk en www.westtoer.be/fietsroute-diksmuide .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten