Wisselvallig pinksterweekend aan de kust

© (Foto Unsplash)
© (Foto Unsplash)
Bron: Belga

Ondanks het slechte weer lokte het verlengde weekend toch wat volk naar de kust. Westtoer noteerde 450.000 overnachtingen. Ongeveer een op de drie gasten kwam uit Brussel of Wallonië.

Tijdens het pinksterweekend heerste er een gezellige drukte aan de kust. Van vrijdag tot en met maandag noteerde het provinciaal toerismebedrijf 450.000 overnachtingen. Hiermee scoort het pinksterweekend minder goed dan het verlengde hemelvaartweekend met 675.000 overnachtingen.

Hotels hadden een bezetting van 70 tot 75 procent. “Maar de onderlinge situatie is erg verschillend, want sommige hotels blijven dicht omdat openen voorlopig niet rendabel is”, klinkt het bij Westtoer.

De druktebarometer op de website van de kust kleurde vooral groen. Vooral het weer was een spelbreker.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De kust blijft een vakantiebestemming. Ook in deze bijzondere tijden genieten Vlamingen en Franstalige Belgen graag van een korte vakantie aan zee. We zijn hoopvol dat de volgende vakantieperiodes in betere omstandigheden kunnen plaatsvinden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten