Westhoek tevreden met versoepeling omtrent goedkopere testen voor Britse toeristen

De Westhoek is tevreden over de versoepeling omtrent de testen die Britse toeristen moeten afleggen om naar België te reizen. Dat zegt directeur Toerisme van Ieper. Britten moesten voor hun reis oorspronkelijk een PCR-test laten uitvoeren, wat in Groot-Brittannië vrij duur is. Met de nieuwe regeling kunnen volledig gevaccineerde Britten voortaan een snelle antigeentest gebruiken. De toeristische sector in de Westhoek hoopt zo op een heropleving van het Britse toerisme in de streek.

Door de strenge voorwaarden waaraan Britse toeristen moesten voldoen, bleef de heropleving van het Britse toerisme in de Westhoek deels uit. Britten moesten namelijk verplicht een PCR-test afleggen vooraleer ze naar ons land konden reizen. Die tests kosten over het kanaal zowat 50 pond of 60 euro.

Vanaf vrijdag mogen Britten ook gebruik maken van de snelle antigeentest. Wel zou die test uitgevoerd moeten worden door een professional, zoals een apotheker. De test mag 36 uur oud zijn en is een pak goedkoper dan de PCR-test.

Net te laat

De toeristische sector in de Westhoek is alvast tevreden met de versoepeling, al komt die waarschijnlijk net te laat voor Wapenstilstand. “Deze versoepeling is zeker positief maar voor 11 november komt de versoepeling vermoedelijk net iets te laat. Wij verwachten niet plots nog een grote stormloop hierdoor maar voor de Britten die al geboekt hadden, wordt het reizen gemakkelijker”, zegt de directeur van Toerisme Ieper Peter Slosse.

Slosse verwacht vooral een effect op langere termijn. “Vermoedelijk zal het effect duidelijker te zien zijn naar de kerstperiode toe. Hopelijk krijgen we dan een echte heropleving.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.